Sjoerd de Groot, hoofdredacteur

Het eerste Châteaubezoek was zo rond het achtste levensjaar en er zouden nog veel volgen. Na verwoede pogingen tot een studie communicatie- wetenschappen aan de UvA toch full-time in de wijn terecht gekomen. Inmiddels samen met André Sauerbier verantwoordelijk voor de verschillende evenementen. Daarnaast medewerker van Grootspraak en wijntop5. Tevens verantwoordelijk voor de producties buiten Perswijn, zoals het relatiemagazine voor Oud Reuchlin & Boelen. Favoriet wijnrestaurant: Ciel Bleu.

Anne van Melick, eindredacteur

De liefde voor schrijven en redigeren heeft Anne van Melick na haar studie Scenario aan de Filmacademie en tijdens haar studie Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam naar het tijdschrift Perswijn geleid. Waar ze begon als redactie-assistent, is het nu vooral de website die onder haar hoede valt en waar ze met veel plezier en nieuwsgierigheid naar wijn al het actuele nieuws en diverse wetenswaardigheden die geen plek meer vinden in het tijdschrift, een podium geeft. Interesse in wijn had ze al langere tijd, maar deze is door de werkzaamheden bij Perswijn exponentieel groter geworden en groeit gestaag bij elke werkdag.

René van Heusden, redacteur

Studeerde Duitse taal- en letterkunde en politieke wetenschappen aan de RU in Leiden, werkte een paar jaar als docent in het middelbaar onderwijs. In 1990 besloot hij om zich voltijds te gaan wijden aan het schrijven over wijn. Sinds 1996 is hij verbonden aan Perswijn. Ook levert hij regelmatig bijdragen aan de website van het Wijninformatiecentrum, Bouillon, Vino Magazine en In Vino Veritas (de laatste twee in België). In 1999 verscheen van zijn hand het boek Klare wijn, klare taal. Het docentenbloed kruipt waar het niet gaan kan: sinds een paar jaar verzorgt hij de les Duitsland aan de Wijnacademie. Beste moment voor een goed glas: de allereerste wijn bij het eerste bedrijfsbezoek van de dag. Of bij de lunch.

Lars Daniëls, redacteur

Studeerde Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, maar kon de verleidingen van de horeca niet weerstaan. De liefde voor wijn ontwikkelde zich volop en deed hem besluiten te gaan werken in de wijnhandel. In 2007 slaagde hij voor het examen Magister Vini en is sinds 2010 mede-oprichter van Wine I Suppose (wijnhandel). Daarnaast is hij lid van de examencommissie van de Vinologenopleiding, geeft hij les aan de Wijnacademie en is hij redactielid van Perswijn. Mag hem wakker maken voor: goede bouillabaise of confit de canard, grote Duitse riesling of gerijpte Barbaresco.

Gerard Reijmer, redacteur

Psycholoog, vinoloog, restaurateur en fotograaf. Na zijn studie Psychologie aan de Universiteit van Nijmegen werkte hij ruim zeven jaar als sommelier in zijn eigen restaurant (Frans-Italiaanse keuken). Sinds 2003 werkt hij als freelance tekstschrijver en fotograaf voor iedereen die hem hebben wil, zolang het maar over eten en drinken gaat. Favoriete wijn-spijs: salade geitenkaas - sauvignon blanc of risotto met eekhooorntjesbrood - barolo.

Anda Schippers, redacteur

Liefde voor taal en boeken leidde tot de studie Nederlandse taal- en letterkunde, en een promotie in 1995 met als onderwerp Middelnederlandse fabels. Na werk als tekstschrijver en eindredacteur werkt ze als freelance auteur, eindredacteur en vertaler, gespecialiseerd in een andere grote liefde: die voor koken, eten en wijn. Beste boek over wijn: de Oxford Companion to Wine, wat informatie betreft. Bron van plezier voor ‘wijnkoks’ is What to Drink With What You Eat, van Andrew Dornenburg en Karen Page.
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Banner California Tasting t/m 13 maart
  • WINO - doorlopend
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend