Grootspraak



GrootSpraak-nieuws: Excelsior gaat even dicht, Beluga is Eldorado voor wijnliefhebbers

GrootSpraak-nieuws: Excelsior gaat even dicht, Beluga is Eldorado voor wijnliefhebbers

02-02-2010

Op GrootSpraak deze week: restaurant Excelsior gaat tijdelijk dicht in verband met de grote verbouwing in hotel l'Europe. In Ons Kabinet in Vleuten staat een nieuwe chef achter de stoof: Tom Loose. En GrootSpraak at bij Beluga in Maastricht, onbetwist een Eldorado voor wijnliefhebbers. De Molen in Kaatsheuvel verraste door de magische versieringstechniek en het mooie wijnarrangement. Lees verder...

Inter Scaldes, Kruiningen

Inter Scaldes, Kruiningen

28-01-2010

Laten we maar zeggen: uniek in Nederland. Schitterend 'manoir' in landelijk groen gelegen, met een prachtige tuin. Claudia Brevet ontvangt je alsof je een privébezoekje aflegt. Alle medewerkers stralen dezelfde gastvrijheid uit. Restaurant: 9,5 Wijnkaart: 5 trosjes

Boek op GrootSpraak: De eigentijdse keuken, de nieuwe Escoffier?

Boek op GrootSpraak: De eigentijdse keuken, de nieuwe Escoffier?

26-01-2010

Grootspraak schrijft over kookboek  'De eigentijdse keuken': "Dit is de nieuwe bijbel, dit is de nieuwe Escoffier. Vanuit de wereld van de wijn waarin techniek en romantiek al veel langer een goed huwelijk hebben is de redenering dat een chef niet zonder dit boek kan heel gemakkelijk te begrijpen."

Tollius, Amersfoort

Tollius, Amersfoort

17-01-2010

Heel fraai ingericht restaurant, rand binnenstad. Het systeem van elke dag een ander menu, is in 2010 vervangen door een maandmenu, te vinden op de website. Dat geeft evenals in de vorige formule een goed beeld van de keuken. Restaurant: 7 Wijnkaart: 5 trosjes

Cordial, Oss

Cordial, Oss

10-01-2010

Ooit een tapijtfabriek, nu een restaurant en een prettig hotel met royale kamers. Voorbeeldig ingericht restaurant. En dat bedoelen we letterlijk. Stijl, kleur, warmte. Perfect gedekte tafels. En bediening onder leiding van top-sommelier Roy Pelgrim, meer dan in orde. Restaurant: 8 Wijnkaart: 5 trosjes

Bij de Tijd

Bij de Tijd

07-01-2010

In 'Bij de Tijd' deze keer berichten en nieuws over de Horecava en Wine Professional, European Fine Food Fair Maastricht,  Herberg onder de Linden in Aduard enzovoorts. Kijk verder op www.grootspraak.nl. Ook op die site: een boekbespreking van Halil Asar's Roadtrip én een recensie van 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht: '

De Burgemeester, Linschoten

De Burgemeester, Linschoten

04-01-2010

Heel mooi restaurant, de verbouwing is zeer geslaagd! Goed gedekte tafels, fraai glaswerk. Uitstekende bediening, ook als gastheer Bernard Tesink er zelf niet is. De keuken is Frans, klassiek, met mediterrane accenten. Restaurant: 7,5 Wijnkaart: 5 trosjes

Ciel Bleu, Amsterdam

Ciel Bleu, Amsterdam

27-12-2009

Een schitterend luxe restaurant op het dak van de stad. Fraai interieur. Perfecte tafels. Prettige, niet-stijve bediening. Je begint hier met een glaasje champagne in de bar terzijde. Perfecte amuses. Restaurant: 8,5 Wijnkaart: 5 trosjes

L\'Atelier, Gulpen

L'Atelier, Gulpen

15-12-2009

Chiquer uistraling dan de toeristische omgeving zou doen vermoeden. Ook binnen aangenaam, rustig en warm ingericht. Goed gedekte tafel, prima glaswerk. Heel plezierige bediening samen met gastvrouw Ellen Kinkartz, de vrouw van chef Hans. Heel verrassende amuses. Restaurant: 8 Wijnkaart: 5 trosjes Lievelingsadres!

Restaurants bewijzen zich in crisistijd

Restaurants bewijzen zich in crisistijd

28-03-2009

Normaal gesproken beperkt GrootSpraak zich tot de feiten. Maar nu kriebelt het zo, dat Ton Entius graag zijn mening geeft. Opvallend is dat er in deze crisisperiode minder wisselingen zijn in het bestand aan chefs en sommeliers. Maar andere dingen veranderen wel: sommige restaurants gaan slim om met de veranderde omstandigheden, andere niet.


Grootspraak


Grootspraak 2017: De Boet, Vermeer en wijnbar Het Eigendom in de prijzen. Lees hier meer!


Grootspraak is dé restaurantgids voor de wijnliefhebber. Deze heldere en toegankelijke gids wijst wijnliefhebbers de weg naar restaurants waar grote liefde voor wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. Plekken waar je goed kunt eten, maar waar ook de wijn aandacht krijgt die hij verdient. Met Grootspraak heb je een gids in handen die je rechtstreeks naar het fijnste restaurant en de beste wijnbar brengt.

Klik hier voor het volledige overzicht van de gids van vorig jaar, Grootspraak 2016, van nieuwe adressen, stijgers, dalers en lievelingsadressen in de bijlage ‘Samenvatting Grootspraak 2016’.
 

Grootspraak 2017 zal rond 22 december gratis verzonden worden naar alle jaarabonnees. Heeft u geen jaarabonnement? Grootspraak 2017 kost € 12,50 en zal te bestellen zijn via deze site (klik hier), of via uw boekhandel met het ISBN-nummer: 978-90-78172-09-3.

Lees hier meer over adverteren in Grootspraak

Lees hier meer over Grootspraak

 
 

  • Santa Rita t/m april of september 2018
    • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
    • NZ Wine Trade Event t/m 27 september
    • Winterhalter - t/m?
    • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
    • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2