Nieuws



Perswijn organiseert wijnpaviljoen op Gastvrij Rotterdam

Perswijn organiseert wijnpaviljoen op Gastvrij Rotterdam

09-04-2013

Gastvrijheid, beleving en kwaliteit. Daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 23, 24 en 25 september 2013 verwelkomt Ahoy Rotterdam horecaprofessionals met liefde voor het vak en passie voor hun gasten.

Restaurant Vermeer op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen I

Restaurant Vermeer op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen I

09-04-2013

Op zondag 26 mei zal Perswijn samen met u de zomer én ons 25-jarig jubileum vieren tijdens de Perswijn Zomerproeverij. Binnen de thema's jubileumbubbels, eetrosé, cool rouge en zwoel wit zullen we negen begeleide proeverijen organiseren. Op deze site de komende weken extra aandacht voor deze proeverijen.

Kaartverkoop Perswijn Zomerproeverij gestart

Kaartverkoop Perswijn Zomerproeverij gestart

18-03-2013

De Perswijn Zomerproeverij zal een groots opgezet evenement worden voor elke wijnliefhebber, met veel diversiteit in het wijnaanbod en genoeg te proeven op het gebied van zowel wijn als spijs. Kaarten zijn nu te koop!

Wolfgang Hehle (Weingut Deutzerhof) overleden

Wolfgang Hehle (Weingut Deutzerhof) overleden

15-03-2013

Weer moet de Ahr het overlijden van een grootheid van de lokale wijnbouw betreuren. Op de leeftijd van slechts 59 jaar overleed op donderdag 14 maart Wolfgang Hehle, eigenaar en wijnmaker van Weingut Deutzerhof - Cossmann-Hehle te Mayschoß. Tekst: Lars Daniëls MV

Perswijn nummer 2

Perswijn nummer 2

15-03-2013

In dit nummer proeven we Grenache, bezoeken we Somontano, duiken we terug in de tijd naar het donkere Roemenië van jaren geleden, wordt Bordeaux 2009 en 2010 nog eens onder de loep genomen en raadt Grootspraak weer vier bijzondere adressen aan om te eten en drinken!

Uitgeverij van Winelife maakt doorstart

Uitgeverij van Winelife maakt doorstart

12-03-2013

Nadat vanmorgen bekend werd dat twee divisies van uitgeverij Pelican Groep failliet zijn verklaard, is nu duidelijk dat een aantal tijdschriften die hier uitgegeven werden, waaronder Winelife, een doorstart zullen maken onder de nieuwe naam Pelican Media B.V.

Perswijn Zomerproeverij

Perswijn Zomerproeverij

28-02-2013

Op zondag 26 mei zal Perswijn samen met u de zomer én ons 25-jarig jubileum vieren! Dit doen we in het Mövenpick Hotel te Amsterdam, tijdens de Perswijn Zomerproeverij.

PIWOSA – Premium Independent Wineries of South Africa

PIWOSA – Premium Independent Wineries of South Africa

12-02-2013

Zuid-Afrika heeft er sinds januari 2013 een nieuwe club van ambitieuze wijnproducenten bij. Het gaat om PIWOSA, Premium Independent Wineries of Sout Africa. Tekst: René van Heusden

Perswijn nummer 1

Perswijn nummer 1

28-01-2013

In dit nummer vieren we 25 jaar Perswijn met een bijzondere cover, een terugblik op Pichon-Lalande en de 25 leukste budgetwijnen van maximaal 25 euro. Verder starten we de nieuwe rubriek 'Lekkere trek' en doen we -als vanouds- verslag van bijzondere wijnstreken van over de hele wereld.

Grenaches du Monde 2013

Grenaches du Monde 2013

28-01-2013

Op 24 januari 2013 vond in Perpignan het eerste Concours International Grenaches du Monde plaats. Een eerste keer is immer spannend en het is mooi als die ook nog goed is. En dat was deze eerste editie zeker, hetgeen resulteerde in een genereus aantal medailles. Tekst: Lars Daniëls MV

VDP neemt horde van 200 leden

VDP neemt horde van 200 leden

24-01-2013

Begin 2013 heeft het Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) drie bedrijven uit  Württemberg als nieuwe leden in zijn rangen opgenomen. Het ledental voor de regionale afdeling Württemberg komt daarmee op 18, het nationale ledental op 201. Tekst: René van Heusden

Erik de Mönnink geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Erik de Mönnink geïnaugureerd als SVH Meesterkok

21-01-2013

Erik de Mönnink van restaurant De Swarte Ruijter in Holten is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Speciaal ter gelegenheid van de eerste inauguratie in 2013 van een SVH Meesterkok, reikten Jonnie (SVH Meesterkok) en Thérèse (SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw) Boer de officiële versierselen uit.

Cazes spreidt vleugels uit in Collioure

Cazes spreidt vleugels uit in Collioure

14-01-2013

Het om zijn Roussillonwijnen bekende Maison Cazes in Rivesaltes is de nieuwe eigenaar geworden van Les Clos de Paulilles. Tekst en fotografie: Ren van Heusden

De Wijnparade komt naar Rijswijk

De Wijnparade komt naar Rijswijk

14-01-2013

De 5de editie van De Wijnparade komt op zondag 20 januari 2013 langs in de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk. Voor slechts € 7,50 entreegeld kunnen wijnliefhebbers tussen 15.00 en 18.00 uur genieten van een breed aanbod aan kwaliteitswijnen.

Cursussen \'Social Media in Business\' voor de wijn- en horecabranche

Cursussen 'Social Media in Business' voor de wijn- en horecabranche

14-01-2013

Het Wijninstituut (HWI) start vanaf maart 2013, in samenwerking met internationaal Social Media specialist, Jeanet Bathoorn, cursussen Social Media in Business voor de wijn- en horecabranche. De cursussen vinden plaats in de Mediaplaza, Jaarbeurs, Utrecht.

Verkoop van Biologische Wijn wordt belemmerd

Verkoop van Biologische Wijn wordt belemmerd

08-01-2013

De verkoop van “biologische wijn” wordt door onnodige regelgeving lastig en kostbaar gemaakt. De tarieven die Stichting Skal in opdracht van de Minister van EZ hanteert, belemmeren de verkoop van “biologische wijn” aan consumenten.

Danny Gonzalez verlaat Wereldmuseum

Danny Gonzalez verlaat Wereldmuseum

24-12-2012

In een persverklaring hebben Danny Gonzalez en het Wereldmuseum laten weten dat Gonzalez per 1 januari 2013 zijn functie als hoofd horeca die hij combineerde met de functie matre-sommelier van Het Restaurant Wereldmuseum niet langer zal uitoefenen.

Weingut Peter Lauer lid Grosser Ring

Weingut Peter Lauer lid Grosser Ring

11-12-2012

Per 1 januari 2013 is het Weingut Peter Lauer in Ayl aan de Saar lid van de Grosser Ring van VDP Mosel-Saar-Ruwer. Het ledental daarvan komt hiermee uit op 33. Tekst: Ren van Heusden

Perswijn nummer 8

Perswijn nummer 8

06-12-2012

In dit nummer proeven we vier keer Bordeaux, bezoeken we Swartland, voorzien we veel werk voor de spindokters om iets te maken van 2012 als oogstjaar, onderzoeken we hoe het ervoor staat met de wijnbar, kijken we terug op de Perswijn Winterproeverij en lezen weover het Restaurant van het Jaar 2013!

Grote schade door vandalisme in Montalcino

Grote schade door vandalisme in Montalcino

06-12-2012

Op drie december is Montalcino opgeschrikt door een aanslag. Niet op een persoon, maar op de wijnvoorraad van de meest gereputeerde Brunelloproducent. Tekst: Huib Brand

Mark Geessink start Hemstea Wijnen

Mark Geessink start Hemstea Wijnen

27-11-2012

Begin oktober van dit jaar is Mark Geessink gestart met de exclusieve import van Italiaanse wijnen. Samen met goede vriend en compagnon Giovanni Boscani heeft hij een aantal wijnhuizen geselecteerd die op kleine schaal unieke wijnen produceren.

WINELIFE: \'Supermarketeers meest invloedrijke Nederlanders in de wijnindustrie\'

WINELIFE: 'Supermarketeers meest invloedrijke Nederlanders in de wijnindustrie'

27-11-2012

WINELIFE presenteerde gisteren haar jaarlijkse hotlist van de 50 meest invloedrijke Nederlanders in de wijn. Van inkopers, wijnschrijvers, sommeliers, wijnmakers, en BN’ers bleken de supermarktinkopers het invloedrijkst.

By the Grape opent Winery in Utrecht

By the Grape opent Winery in Utrecht

27-11-2012

Op zaterdag 1 december opent By the Grape een Pop Up winery aan de Twijnstraat in Utrecht. Uniek is dat consumenten kunnen aangeven of ze een permanente vestiging van By the Grape in Utrecht willen.

Cees van Casteren Master of Wine

Cees van Casteren Master of Wine

22-11-2012

Directeur Siobhan Turner van het Institute of Masters of Wine maakte vandaag bekend dat Cees van Casteren zich vanaf heden Master of Wine mag noemen.

Grootspraak 2013: de winnaars

Grootspraak 2013: de winnaars

22-11-2012

De nieuwe editie van Grootspraak wijst wijnliefhebbers ook in 2013 ng beter de weg naar die restaurants waar grote liefde voor de wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. En de winnaars zijn...

  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Riedel - doorlopend
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Winterhalter - t/m?