Laatste nieuws

Persbericht: Titel Meester van Wijn & Spijs voor restaurant Eindeloos

Maandag 3 oktober 2016 vond in het Miele Experience Center te Vianen de finale van Meester van Wijn & Spijs 2016 plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met importeur LFE en werd ondersteund door het Franse huis Domaine du Tariquet.

Kleine Franse wijnoogst 2016

Het zit de Franse wijnboeren in 2016 niet mee. Nadat de prognose sinds juli tweemaal naar beneden is bijgesteld, verwacht hun eigen ministerie van landbouw een opbrengst van een kleine 42,2 miljoen hectoliter. Dat is gemiddeld 12% minder dan in 2015 en betekent ook de kleinste oogst sinds 2012. Zelfs binnen de Europese context met in diverse landen en gebieden lagere opbrengsten dan 2015 is dat erg weinig.

 • Wijn van de Week
 • Restaurant van de Week
 • Webshop Perswijn
 • Perswijn Bladerboek
 • Evenementen Perswijn

Lees meer recent nieuws

Voor een compleet nieuwsoverzicht klik hier.

Persbericht: Uitslag Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2016

Na drie zeer succesvolle, eerdere edities van het Wijnconcours Najaar & Winter heeft Perswijn ook in 2016 deze wijnwedstrijd opgezet. Met de winter in aantocht, presenteren wij graag de winnende wijnen van het Wijnconcours, en de bijbehorende Koopgids.

Perswijn Select workshops en begeleide proeverijen

Op zondag 23 (consumentendag) en maandag 24 oktober (vakdag) 2016 vindt de Perswijn Select proeverij plaats. Op deze proeverij presenteren we u de beste wijnen die zijn geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Verder vinden er verschillende workshops plaats van Perswijn redactieleden en zijn er begeleide proeverijen.

Perswijn Select standhouders en wijnimporteurs

Van 23 tot en met 24 oktober 2016 vindt de Perswijn Select proeverij plaats. Op deze proeverij staan de beste wijnen die zijn geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Het overzicht van de tientallen standhouders en deelnemende wijnimporteurs vindt u hier!  

Bladergids Elzas online

Het supplement bij Perswijn 6 over de Elzas staat nu als bladergids online. In de gids nemen onze redacteuren Lars Daniëls en René van Heusden u aan de hand mee om alles uit te leggen wat u over de Elzas wilt weten. Uiteraard komt het bijzondere terroir aan bod, uitgelegd door Lars Daniëls. René van Heusden legt de nieuwe Grand-cru-classificatie uit. Samen maakten ze een selectie van de –naar hun smaak- beste Grands Crus.

Annegret Reh overleden

Gelet op de ernstige en ongeneeslijke ziekte waaraan ze al enige tijd leed, kwam het bericht niet helemaal als een verrassing, maar onaangenaam was het wel: tijdens haar ‘afscheidsvakantie’ in Zwitserland is een paar dagen voor haar 62e verjaardag Annegret Reh overleden. 

Recente artikelen

Herten en zwijnen omleggen, zo doe je dat!

Echoput empowers the drive De Echoput is twee weken lang exclusief het decor voor de presentatie van de Q60, het nieuwe paradepaardje van Infiniti. Doordeweeks laat de krachtpatser genodigden zien wat het onder de motorkap heeft, om vervolgens in de weekenden te mogen rusten en te worden bewonderd door onze hotelgasten. We zijn erg trots om dit grootse event te mogen hosten.

Viña Errázuriz: op en top Chileens

Chili is een uniek en succesvol wijnland, met nog vele mogelijkheden maar ook specifieke problematiek. Een land met een geheel eigen dynamiek, dat een explosieve groei van de wijnindustrie en de export heeft doorgemaakt. Viña Errázuriz heeft daaraan op voorname wijze bijgedragen en doet dat nog steeds. Een gesprek met gelauwerde wijnmaker Francisco Baettig, die onlangs in Nederland was, vormt de aanleiding voor een actueel portret van deze op en top Chileense producent.

Tekst: Lars Daniëls MV

Lees meer artikelen

Voor een compleet artikelen overzicht klik hier.

Column: Over smaak valt te twisten

Ook al heeft wijn geen objectieve eigen smaak, maar alleen een door gebruikers ervan toegedichte, toch valt er weldegelijk over te twisten. We moeten er zelfs over twisten, juist vanwege dat subjectieve element. Dat wil zeggen: netjes discussiëren en argumenten uitwisselen. Wat iets anders is dan zomaar iets roepen.

One of the cheapest?

[Frescobaldi’s] 2013 release is one of the cheapest Masseto vintages on the market.
In the US, it was this week available for between $ 600 and $ 700 per bottle at several retailers, in bond. 

Geen stijl

Heeft pionier Hamilton Russell last van de wet van de remmende voorsprong? Daar lopen de meningen over uiteen, maar zeker is dat ze zelf ook niet hebben stil gezeten. In 2010 worden veel technische verbeteringen doorgevoerd en in 2015 begroetten ze hun eerste organische vintage. Verder werken ze samen met de University of Burgundy in Dijon, Frankrijk.

Wine Society - Hoe de Master of Lunch van een koude kermis thuiskwam

Als Master of Lunch raken wij altijd in verhoogde staat van opwinding wanneer wij een uitnodiging ontvangen voor een gratis middagmaaltijd in een gunstig bekendstaande eetgelegenheid. Bij voorkeur een zaak met een of meer Michelinsterren. Dat zo’n maaltijd voor organisatoren een alibi is om ‘concepten’ te communiceren nemen we voor lief. Het gaat immers om de gratis versnaperingen! 

Riesling uit de Maasvallei - het kan écht (goed zijn)!

Wijngoed Thorn bewijst het

Er staat niet veel riesling aangeplant in Nederland, wellicht 5 à 6 hectare, hoorde ik. En dat is eigenlijk jammer, als je bedenkt dat de temperaturen in diverse delen van ons land toereikend zijn om riesling te rijpen. Maar riesling rijpt (relatief) laat en vergt de nodige aandacht, tenminste, als je gezonde druiven wilt hebben om zuivere, relatief droge wijnen te maken.

 • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
 • Ribera del Duero t/m ?
 • Bossenbroek B.V. - doorlopend
 • WINO - doorlopend
 • Riedel - doorlopend
 • Winterhalter - t/m?
 • Borsa Vini Italiani tm eind okt
 • Santa Rita - t/m april 2017
 • WijnSpijs Wandeling - doorlopend
 • A Flight to Spain 13 t/m 31 oktober