Andermans woorden



Parker spreekt

Parker spreekt

25-10-2011

Q. What is the single biggest impact you believe you have made on the wine industry and on Bordeaux in particular?

Gastronomische \'wijn\'

Gastronomische 'wijn'

24-10-2011

Industrieel bijproduct met onvermoede gastronomische kwaliteiten op basis van Chinese wijn, geproduceerd in het Duitse Bernkastel en te koop bij C1000.

Gastronomische \'wijn\'

Gastronomische 'wijn'

24-10-2011

Industrieel bijproduct met onvermoede gastronomische kwaliteiten op basis van Chinese wijn, geproduceerd in het Duitse Bernkastel en te koop bij C1000.

Vooruitziende blik

Vooruitziende blik

21-10-2011

De grote topper was de icoonwijn Clos Apalta die in 2005 werd uitgeroepen tot Wine of the Year 2008 door het toonaangevende vakblad Wine Spectator. Intrigerende mededeling in de prijscourant van L´Exception Lenselink over de vlaggenschipwijn van de Chileense producent Lapostolle.

Vooruitziende blik

Vooruitziende blik

21-10-2011

De grote topper was de icoonwijn Clos Apalta die in 2005 werd uitgeroepen tot Wine of the Year 2008 door het toonaangevende vakblad Wine Spectator. Intrigerende mededeling in de prijscourant van L´Exception Lenselink over de vlaggenschipwijn van de Chileense producent Lapostolle.

Waarom verslaving niet erg hoeft te zijn

Waarom verslaving niet erg hoeft te zijn

18-10-2011

Je kunt verslaafd raken aan alcohol, sigaretten, drugs of gokken. Daar word je niet vrolijk van. Een veel aangenamere vorm van verslaving is die aan kwaliteit. Smaakexpert Dr. Peter Klosse

Waarom verslaving niet erg hoeft te zijn

Waarom verslaving niet erg hoeft te zijn

18-10-2011

Je kunt verslaafd raken aan alcohol, sigaretten, drugs of gokken. Daar word je niet vrolijk van. Een veel aangenamere vorm van verslaving is die aan kwaliteit. Smaakexpert Dr. Peter Klosse

Pal(l)et

Pal(l)et

20-09-2011

Een zeer herkenbare, complexe neus, (sic) kondigt een gelaagd smakenpallet (?) aan met een fantastische mondvulling en grip. Hoe veel lagen smaak denkt men bij Het Wijncollectief op een pallet te kunnen stapelen?

Pal(l)et

Pal(l)et

20-09-2011

Een zeer herkenbare, complexe neus, (sic) kondigt een gelaagd smakenpallet (?) aan met een fantastische mondvulling en grip. Hoe veel lagen smaak denkt men bij Het Wijncollectief op een pallet te kunnen stapelen?

Koosjer gerecht

Koosjer gerecht

29-08-2011

Gegrilde zeetong met mosseltjes, koolrabbi en peer. Raadselachtig hoofdgerecht op de menukaart van restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Voor alle duidelijkheid: de keuken is hier boven alle twijfel verheven!

Koosjer gerecht

Koosjer gerecht

29-08-2011

Gegrilde zeetong met mosseltjes, koolrabbi en peer. Raadselachtig hoofdgerecht op de menukaart van restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Voor alle duidelijkheid: de keuken is hier boven alle twijfel verheven!

Kriebelig taalgebruik

Kriebelig taalgebruik

05-08-2011

Op sommige momenten krijg je jeuk van het blad. Bijvoorbeeld als de wijnbespreker clichés uit het jargon spuwt: „Het eerste slokje zorgt voor een smaakexplosie van geconcentreerd fruit, intens zoet met heel veel zuren, zodat de wijn toch lichtvoetig afdrinkt en minutenlang blijft nagalmen.” Dan toch maar liever concrete feitjes over geitjes.

Kriebelig taalgebruik

Kriebelig taalgebruik

05-08-2011

Op sommige momenten krijg je jeuk van het blad. Bijvoorbeeld als de wijnbespreker clichés uit het jargon spuwt: „Het eerste slokje zorgt voor een smaakexplosie van geconcentreerd fruit, intens zoet met heel veel zuren, zodat de wijn toch lichtvoetig afdrinkt en minutenlang blijft nagalmen.” Dan toch maar liever concrete feitjes over geitjes.

Tijdloze wijsheid

Tijdloze wijsheid

21-07-2011

Il n´y a pas de grand vin, il n´y a que des grandes bouteilles. Uitspraak van wijlen Emile Peynaud, geciteerd door producent Eric Morgat (Savennières).

Tijdloze wijsheid

Tijdloze wijsheid

21-07-2011

Il n´y a pas de grand vin, il n´y a que des grandes bouteilles. Uitspraak van wijlen Emile Peynaud, geciteerd door producent Eric Morgat (Savennières).

Mosselen eten, zo doe je dat

Mosselen eten, zo doe je dat

21-06-2011

Alle begin is even wennen. Met een drietand vork links en een tweetand vork rechts naast onze pot mosselen, vraagt de eerste mossel extra concentratie. Maar na drie mosselen lijkt zelfs de grootste kluns er blindelings mee weg. Eten met stokjes vraagt aanzienlijk meer oefening. [...]

Mosselen eten, zo doe je dat

Mosselen eten, zo doe je dat

21-06-2011

Alle begin is even wennen. Met een drietand vork links en een tweetand vork rechts naast onze pot mosselen, vraagt de eerste mossel extra concentratie. Maar na drie mosselen lijkt zelfs de grootste kluns er blindelings mee weg. Eten met stokjes vraagt aanzienlijk meer oefening. [...]

Smullen maar!

Smullen maar!

03-06-2011

Groene salade met gekookt hoeve ei (sic), ansjovis en monsterdressing Boerenbrood met roomboter en ajolie Te nuttigen tijdens een rondvaart door Amsterdam op partyjacht Margaretha.

Smullen maar!

Smullen maar!

03-06-2011

Groene salade met gekookt hoeve ei (sic), ansjovis en monsterdressing Boerenbrood met roomboter en ajolie Te nuttigen tijdens een rondvaart door Amsterdam op partyjacht Margaretha.

Waarom Champagne nooit goedkoop kan zijn

Waarom Champagne nooit goedkoop kan zijn

09-05-2011

Si l?hectare de vigne vaut en moyenne, en France, plus de 95 000 euros, les disparit?s sont ?normes entre vignobles. Avec aux deux extr?mit?s de l??ventail la Champagne (868 000 euros) et le Languedoc-Roussillon (11 200 euros).  Un rapport de 1 ? 80! Bericht op www.sudouest.fr over de gemiddelde grondprijzen per hectare voor Franse wijngaarden in 2010.

Waarom Champagne nooit goedkoop kan zijn

Waarom Champagne nooit goedkoop kan zijn

09-05-2011

Si l?hectare de vigne vaut en moyenne, en France, plus de 95 000 euros, les disparit?s sont ?normes entre vignobles. Avec aux deux extr?mit?s de l??ventail la Champagne (868 000 euros) et le Languedoc-Roussillon (11 200 euros).  Un rapport de 1 ? 80! Bericht op www.sudouest.fr over de gemiddelde grondprijzen per hectare voor Franse wijngaarden in 2010.

Horeca in het nieuws

Horeca in het nieuws

15-04-2011

Het Dorset Mansion House was niet de enige restaurant waar de twee minuten stilte werden verstoord. In het Amsterdamse restaurant L?Entrec?te et les Dames werd Gretta Duisenberg weggestuurd omdat ze bleef praten terwijl de andere gasten de oorlogsslachtoffers wilden herdenken. DePers.nl

Horeca in het nieuws

Horeca in het nieuws

15-04-2011

Het Dorset Mansion House was niet de enige restaurant waar de twee minuten stilte werden verstoord. In het Amsterdamse restaurant L?Entrec?te et les Dames werd Gretta Duisenberg weggestuurd omdat ze bleef praten terwijl de andere gasten de oorlogsslachtoffers wilden herdenken. DePers.nl

In Bordeaux draait alles om geld

In Bordeaux draait alles om geld

28-02-2011

A Bordeaux, les mots des journalistes, critiques et chroniqueurs ont un poids en dollar. Vitisphère

In Bordeaux draait alles om geld

In Bordeaux draait alles om geld

28-02-2011

A Bordeaux, les mots des journalistes, critiques et chroniqueurs ont un poids en dollar. Vitisphère

  • Santa Rita t/m april of september 2018
    • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
    • Riedel - doorlopend
    • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
    • NZ Wine Trade Event t/m 27 september
    • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend