Andermans woordenNiet lullen, maar vullen

Niet lullen, maar vullen

24-02-2017

Wijn-spijscombinaties zijn niet jouw ding? “Totaal niet. Vroeger wel, inde tijd dat ik nog een tweesterrenzaak in Ouderkerk a/d Amstel had, maar ook toen vond ik al dat collega’s aan het doordraaien waren. Gekke combinaties, gerechten met sherry erbij, dat soort dingen. Als je een sommelier z’n gang laat gaan, gaat-ie freaken. 

Veiling in het kwadraat

Veiling in het kwadraat

17-02-2017

Cape Wine Auction 2017 raises record amount. A seven day Napa Valley winery experience, including a week of ‘insider’ trips to Napa wineries, tickets to the Auction Napa Valley, and dinner at Staglin Family Vineyard with library wines, went for 3 million rand (approximately £180,000 / $225,000) – making it the highest ever bid lot for the auction.

Wijntje

Wijntje

01-02-2017

Van minder dan 2 miljoen dollar per maand komt hij niet rond. Zijn 40-koppige leger aan bedienden kost hem alleen al 300.000 dollar per maand en voor zijn beveiliging moet hij maandelijks zo'n 150.000 dollar lappen. Verder houdt hij ook van een lekker wijntje (30.000 dollar per maand) en reist hij het liefst in een privé-jet (200.000 dollar per maand).

Romantiek op de Veluwe

Romantiek op de Veluwe

01-02-2017

Vier de liefde met ons mee! Valentijnsdag op 14 februari is de meest romantische dag van het jaar; een lichtpuntje vol romantiek. Deze 'dag van de liefde' willen wij dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Verras je geliefde met een Valentijnsdag Arrangement bij de Echoput! Maak een romantische boswandeling door de Kroondomeinen, geniet van een flesje Rosé Champagne op de kamer, verras je partner met een wellness pakket [sic] en schuif aan tafel bij kaarslicht voor een vijfgangen Valentijnsmenu, met veel liefde voor jullie bereid.

Romantiek in Breda

Romantiek in Breda

01-02-2017

Vier de liefde Op dinsdag 14 februari vieren wij graag samen met u de liefde met een Valentijnsdiner in ons Wolfslaar Restaurant. Onze chef-kok Maarten Camps kent de smaak van liefde en weet welke ingrediënten nodig zijn om uw geliefde te verleiden met ons Valentijnsmenu.

Je bent zoals je eet?

Je bent zoals je eet?

12-01-2017

“Eten is één van de nieuwere manieren waarop grote groepen consumenten willen laten zien hoe ze in het leven staan”, zegt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink. “Hippe food- en horecaconcepten schieten daarom als paddestoelen uit de grond.”

Accepteer vrouwen zoals ze zijn

Accepteer vrouwen zoals ze zijn

09-01-2017

Prenez le temps comme il vient Le vent comme il souffle La femme comme elle est.

Rueda zoals we het nog niet kenden

Rueda zoals we het nog niet kenden

12-12-2016

Een serie van 15 topwijnen uit Rueda stond klaar voor jonge sommeliers in Amsterdam, begeleid door [...] ‘gastro tapas met een internationale twist’ […].  Leonie Mooijekind, die in september nog in de regio geweest is, deelde haar passie voor de diversiteit en schoonheid van de streek, moderne kelders en goed onderhouden wijngaarden.

Menselijk vernuft

Menselijk vernuft

12-12-2016

Champagne […] is the dominant force in sparkling wine.  More than that: it’s one of humanity’s happiest achievements, like the invention of the piano or the bicycle.    

Heftig!

Heftig!

12-12-2016

Het zindert, het nerveust, het strest, het verlangt, het beeft en siddert, het juicht, het roept, het feest, het huilt, het smacht – de druivenoogst. Korte nachten en lange dagen voor de wijnmakers. De periode waarin een jaar werk samenkomt.  

Gevolg van gedoogbeleid

Gevolg van gedoogbeleid

12-12-2016

Harvest Wars: Vineyards losing labor to marijuana growers, who promise easier work for better pay  […]  California’s marijuana and grape growers are at odds over more than water. They also are vying for the same labor pool at harvest time. 

Geen plaats voor zeikerds

Geen plaats voor zeikerds

02-12-2016

Ook de omgang met gasten gaat op zijn manier. Alle gasten worden getrakteerd op dezelfde warme gastvrijheid, maar Floris [patron cuisinier Floris Versluijs] heeft geleerd dat zijn concept niet voor iedereen is.

Un uomo molto particolare

Un uomo molto particolare

30-11-2016

Fred Nijhuis maakte het ons [de redactie van Winelife] wel heel makkelijk dit jaar: hij stuurde gewoon zelf een lijst met zijn wapenfeiten op.

Huiswijn van Youp

Huiswijn van Youp

22-11-2016

Ik zat muurvast en dacht dat op te lossen met drank. Eerst mooie bourgognes (Romanée-Conti was mijn huiswijn), later kwaliteitswhisky en daarna slechte wodka. Tegelijkertijd kwamen de drugs.

De smaak van wijn (deel 3)

De smaak van wijn (deel 3)

22-11-2016

Piscodruif? Pascual Toso Torrontés 2014 Druif: Torrontés Smaak: super gave wijn van een massa-druif (pisco sour), echt leuk!

De smaak van wijn (deel 2)

De smaak van wijn (deel 2)

22-11-2016

Liftende spinnen McLaren Valey [sic] (South Australia) D’Arenberg The Money Spider 2011 Druif: Roussanne Smaak: geweldig verhaal (sap na persing bedekt met spinnen die op de druif meeliften), maar ook een prachtig Roussanne-resultaat, helemaal fijn!  

De smaak van wijn

De smaak van wijn

22-11-2016

Sodeknetter! Henri Maire Vin Jaune Récolte 2003, Arbois Druif: Savignin [sic] Smaak: knetter droog, knetter oxidatief, knetter interessant !!!

Proseccopolitiek

Proseccopolitiek

18-11-2016

Der britische Außenminister Boris Johnson hat sich mit Forderungen nach einem vollen Zugang zum EU-Binnenmarkt bei EU-Kollegen lächerlich gemacht. Das berichtet die britische Zeitung "The Guardian". Demnach habe Johnson dem italienischen Wirtschaftsminister Carlo Calenda den Freihandel mit Italiens Prosecco-Absatz auf der Insel schmackhaft machen wollen.

Mannenwijn

Mannenwijn

31-10-2016

Dubieuze propositie aan de sterreporter van Perswijn.

Herten en zwijnen omleggen, zo doe je dat!

Herten en zwijnen omleggen, zo doe je dat!

24-10-2016

Echoput empowers the drive De Echoput is twee weken lang exclusief het decor voor de presentatie van de Q60, het nieuwe paradepaardje van Infiniti. Doordeweeks laat de krachtpatser genodigden zien wat het onder de motorkap heeft, om vervolgens in de weekenden te mogen rusten en te worden bewonderd door onze hotelgasten. We zijn erg trots om dit grootse event te mogen hosten.

One of the cheapest?

One of the cheapest?

18-10-2016

[Frescobaldi’s] 2013 release is one of the cheapest Masseto vintages on the market. In the US, it was this week available for between $ 600 and $ 700 per bottle at several retailers, in bond. 

Geen stijl

Geen stijl

18-10-2016

Heeft pionier Hamilton Russell last van de wet van de remmende voorsprong? Daar lopen de meningen over uiteen, maar zeker is dat ze zelf ook niet hebben stil gezeten. In 2010 worden veel technische verbeteringen doorgevoerd en in 2015 begroetten ze hun eerste organische vintage. Verder werken ze samen met de University of Burgundy in Dijon, Frankrijk.

Stralend 2016

Stralend 2016

10-10-2016

Après un été aux conditions climatiques hors du commun, le millésime 2016 promet d’être grand et inattendu.  

Leerzaam!

Leerzaam!

10-10-2016

Olivier Leflaive Saint Aubin 1er Cru Door de diversiteit van mineralen in de bodem en de bijzondere ligging heeft deze wijn vanilletonen en een elegante kruidigheid, naast een zeer fijne structuur en fruitaroma’s van perzik, appel en gedroogd fruit.

Krompraat

Krompraat

10-10-2016

De Italiaanse wijn Asti Spumante komt al meer dan 100 jaren voor in de regio Piemonte. De wijn is een zoete bruisende wijn, een beetje te vergelijken met een mousserende schuimwijn [sic!!!]. Asti Spumante wil letterlijk in het Italiaans zeggen: bruisende wijn. De druiven worden gekweekt rondom de koele heuvels en in de frisse bodemgesteldheid wat de druiven een optimale smaak geeft. De wijn wordt gebrouwen [sic!] van een niet zo bekende druif namelijk van de muskaatdruif.

  • Santa Rita - t/m april 2017
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Banner Kwast tm 1 juni 2017
  • Riedel - doorlopend