Achtergrond & Interviews



Proefnotities 2007

Proefnotities 2007

20-04-2009

Proefnotities 2007

Proefnotities 2007

20-04-2009

Wijnmakerslunch

Wijnmakerslunch

28-03-2009

Wijnmakerslunch

Wijnmakerslunch

28-03-2009

Dure azijn

Dure azijn

22-01-2009

Tijdens een veiling van Christie's in Londen werd op 5 december 1985, onder leiding van veilingmeester Michael Broadbent, een fles wijn gekocht voor het recordbedrag van $156.000. Echt? Miljardair Bill Koch vermoedt een vervalsing te hebben gekocht.

Dure azijn

Dure azijn

22-01-2009

Tijdens een veiling van Christie's in Londen werd op 5 december 1985, onder leiding van veilingmeester Michael Broadbent, een fles wijn gekocht voor het recordbedrag van $156.000. Echt? Miljardair Bill Koch vermoedt een vervalsing te hebben gekocht.

Een geniaal gidsje

Een geniaal gidsje

06-01-2009

Compacte, 'pocket-sized' wijngidsjes zijn er in overvloed, maar ze kunnen mij en andere wijnliefhebbers met verdergaande interesse zelden boeien. Storend is vaak het té populaire taalgebruik, het kort-door-de-bocht-gehalte van de wijninformatie en het eindeloze kopiëren van voorgaande edities. Maar gelukkig zijn er positieve uitzonderingen, zoals Stuart Pigott's 'Kleiner Genialer Weinführer'.

Een geniaal gidsje

Een geniaal gidsje

06-01-2009

Compacte, 'pocket-sized' wijngidsjes zijn er in overvloed, maar ze kunnen mij en andere wijnliefhebbers met verdergaande interesse zelden boeien. Storend is vaak het té populaire taalgebruik, het kort-door-de-bocht-gehalte van de wijninformatie en het eindeloze kopiëren van voorgaande edities. Maar gelukkig zijn er positieve uitzonderingen, zoals Stuart Pigott's 'Kleiner Genialer Weinführer'.

Goed gevoel op z n Spaans

Goed gevoel op z n Spaans

02-01-2009

Spanje is al een poosje spraak- en smaakmakend bezig op het gebied van wijn en gastronomie. Hubrecht Duijker komt de eer toe het land in de jaren 80 van de vorige eeuw ontsloten te hebben op wijngebied, maar dat was toen. Er is sindsdien enorm veel gebeurd.  Kort door de bocht: Spaanse wijn wordt anno 2009 niet meer getypeerd door een lading Amerikaans eikenhout, maar laat steeds vaker een specifieke herkomst proeven. Terroir!

Goed gevoel op z n Spaans

Goed gevoel op z n Spaans

02-01-2009

Spanje is al een poosje spraak- en smaakmakend bezig op het gebied van wijn en gastronomie. Hubrecht Duijker komt de eer toe het land in de jaren 80 van de vorige eeuw ontsloten te hebben op wijngebied, maar dat was toen. Er is sindsdien enorm veel gebeurd.  Kort door de bocht: Spaanse wijn wordt anno 2009 niet meer getypeerd door een lading Amerikaans eikenhout, maar laat steeds vaker een specifieke herkomst proeven. Terroir!

Cuno is dol op Cuno

Cuno is dol op Cuno

11-12-2008

Volgens de achterflap is hij ‘Wijnkenner van het Volk’ en ‘Nederlands jongste, hipste wijnkenner’. Of hij echt de jongste is, waag ik zeer te betwijfelen, maar de allerhipste? Ik geloof het meteen. We hebben het over Cuno van ’t Hoff en zijn wijngids Cuno 2009. 250 lekkere wijnen van 5 tot 10 euro.

Cuno is dol op Cuno

Cuno is dol op Cuno

11-12-2008

Volgens de achterflap is hij ‘Wijnkenner van het Volk’ en ‘Nederlands jongste, hipste wijnkenner’. Of hij echt de jongste is, waag ik zeer te betwijfelen, maar de allerhipste? Ik geloof het meteen. We hebben het over Cuno van ’t Hoff en zijn wijngids Cuno 2009. 250 lekkere wijnen van 5 tot 10 euro.

Een boek dat deugt

Een boek dat deugt

18-11-2008

Wat is het toch verleidelijk om zure stukjes te schrijven. Er is tenslotte genoeg mis in de (wijn)wereld en je raakt meteen wat agressie kwijt. Scheelt weer een sessie bij de psych. Maar over het boek dat nu voor me ligt, ben ik eigenlijk gewoon ongecompliceerd enthousiast. Het heet koken onder invloed. eten om bij te drinken en is geschreven door de Australische wijnjournalisten Ben Canaiders en Greg Duncan Powell.

Een boek dat deugt

Een boek dat deugt

18-11-2008

Wat is het toch verleidelijk om zure stukjes te schrijven. Er is tenslotte genoeg mis in de (wijn)wereld en je raakt meteen wat agressie kwijt. Scheelt weer een sessie bij de psych. Maar over het boek dat nu voor me ligt, ben ik eigenlijk gewoon ongecompliceerd enthousiast. Het heet koken onder invloed. eten om bij te drinken en is geschreven door de Australische wijnjournalisten Ben Canaiders en Greg Duncan Powell.

Jubileumprijsvraag

Jubileumprijsvraag

01-11-2008

Jubileumprijsvraag

Jubileumprijsvraag

01-11-2008

  • Santa Rita t/m april of september 2018
    • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
    • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
    • Bossenbroek B.V. - doorlopend
    • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
    • Riedel - doorlopend