Achtergrond & Interviews



Winnaars KWI

Winnaars KWI

25-03-2011

Winnaars KWI

Winnaars KWI

25-03-2011

Lekker feestelijk - uitbundige hapjes en drankjes

Lekker feestelijk - uitbundige hapjes en drankjes

28-02-2011

Op het eerste gezicht lijkt dit een leuk boek met maakbare recepten voor hapjes en drankjes voor elke feestelijke gelegenheid. Toch slaat het boek op teveel fronten de plank mis om een plek te verwerven tussen de andere kookboeken in de kast.

Lekker feestelijk - uitbundige hapjes en drankjes

Lekker feestelijk - uitbundige hapjes en drankjes

28-02-2011

Op het eerste gezicht lijkt dit een leuk boek met maakbare recepten voor hapjes en drankjes voor elke feestelijke gelegenheid. Toch slaat het boek op teveel fronten de plank mis om een plek te verwerven tussen de andere kookboeken in de kast.

Hup sake!

Hup sake!

21-02-2011

Sake is géén wijn! Evenmin als bier dat is. Of thee. Niettemin heerst er in de betere horeca momenteel een soort hype rond deze Japanse rijstdrank. In kringen van sommeliers wordt het product momenteel in ieder geval stevig gepusht. Een beetje té wellicht. Maar het moet gezegd, de Japanners pakken de exportpromotie van hun sake slim aan door hun verhaal door Nederlanders, al dan niet gesierd met een lichtelijk belachelijke titel als samurai, te laten vertellen.

Hup sake!

Hup sake!

21-02-2011

Sake is géén wijn! Evenmin als bier dat is. Of thee. Niettemin heerst er in de betere horeca momenteel een soort hype rond deze Japanse rijstdrank. In kringen van sommeliers wordt het product momenteel in ieder geval stevig gepusht. Een beetje té wellicht. Maar het moet gezegd, de Japanners pakken de exportpromotie van hun sake slim aan door hun verhaal door Nederlanders, al dan niet gesierd met een lichtelijk belachelijke titel als samurai, te laten vertellen.

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 2

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 2

18-02-2011

Vlak na het winnen van de Perswijn schrijfwedstrijd met als thema Zuid-Afrika vloog Thijs Akkerman met andere (aspirant-)wijnschrijvers naar datzelfde Zuid-Afrika. Net als in de meeste wijnlanden bleek de wijnbouw ook hier een mooie afspiegeling te zijn van de staat waarin het land verkeert.

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 2

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 2

18-02-2011

Vlak na het winnen van de Perswijn schrijfwedstrijd met als thema Zuid-Afrika vloog Thijs Akkerman met andere (aspirant-)wijnschrijvers naar datzelfde Zuid-Afrika. Net als in de meeste wijnlanden bleek de wijnbouw ook hier een mooie afspiegeling te zijn van de staat waarin het land verkeert.

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 1

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 1

07-02-2011

Vlak na het winnen van de Perswijn schrijfwedstrijd met als thema Zuid-Afrika vloog Thijs Akkerman met andere (aspirant-)wijnschrijvers naar datzelfde Zuid-Afrika. Net als in de meeste wijnlanden bleek de wijnbouw ook hier een mooie afspiegeling te zijn van de staat waarin het land verkeert. Een serie in twee delen.

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 1

Het land van de evenwichtkunstenaars - Kaapse sfeerschetsen deel 1

07-02-2011

Vlak na het winnen van de Perswijn schrijfwedstrijd met als thema Zuid-Afrika vloog Thijs Akkerman met andere (aspirant-)wijnschrijvers naar datzelfde Zuid-Afrika. Net als in de meeste wijnlanden bleek de wijnbouw ook hier een mooie afspiegeling te zijn van de staat waarin het land verkeert. Een serie in twee delen.

Peen & Ui

Peen & Ui

03-02-2011

Tegenwoordig kun je de televisie niet maar aanzetten of het eerste wat er op het beeld verschijnt is een kookprogramma. Of er nu amateurkoks, gevorderde thuiskoks of 'chefs' in beeld zijn, gekookt wordt er. Een van die televisiekoks die niet van de tv weg te krijgen lijkt is Herman den Blijker. Als je dan eenmaal een bekend televisie-kok bent dan blijven de kookboeken meestal niet lang uit.

Peen & Ui

Peen & Ui

03-02-2011

Tegenwoordig kun je de televisie niet maar aanzetten of het eerste wat er op het beeld verschijnt is een kookprogramma. Of er nu amateurkoks, gevorderde thuiskoks of 'chefs' in beeld zijn, gekookt wordt er. Een van die televisiekoks die niet van de tv weg te krijgen lijkt is Herman den Blijker. Als je dan eenmaal een bekend televisie-kok bent dan blijven de kookboeken meestal niet lang uit.

Wannee: ook voor moderne meisjes

Wannee: ook voor moderne meisjes

19-01-2011

Koken is 'hot'. Er worden op het moment bijna meer kookboeken geschreven dan doktersromans. Een collega vertelde me dat je blij mag zijn als je meer dan 1500 exemplaren weet te verkopen. Jamie Oliver hoeft nog niet te vrezen maar in het algemeen zijn kookboeken blijkbaar moeilijk te verkopen. Er is een kookhype en die zorgt voor een wildgroei aan kookboeken.

Wannee: ook voor moderne meisjes

Wannee: ook voor moderne meisjes

19-01-2011

Koken is 'hot'. Er worden op het moment bijna meer kookboeken geschreven dan doktersromans. Een collega vertelde me dat je blij mag zijn als je meer dan 1500 exemplaren weet te verkopen. Jamie Oliver hoeft nog niet te vrezen maar in het algemeen zijn kookboeken blijkbaar moeilijk te verkopen. Er is een kookhype en die zorgt voor een wildgroei aan kookboeken.

De WijnWebWinkelgids: helder en handig

De WijnWebWinkelgids: helder en handig

03-11-2010

Over de zin of onzin van wijngidsjes is al veel geschreven. Voor wijnliefhebbers die doorgaans meer dan € 3,50 aan een fles wijn besteden, zijn de meeste gidsen niet interessant. Maar de dit jaar voor het eerst verschenen WijnWebWinkelgids, geschreven door vinologe Mariëlla Beukers, is dat wél.

De WijnWebWinkelgids: helder en handig

De WijnWebWinkelgids: helder en handig

03-11-2010

Over de zin of onzin van wijngidsjes is al veel geschreven. Voor wijnliefhebbers die doorgaans meer dan € 3,50 aan een fles wijn besteden, zijn de meeste gidsen niet interessant. Maar de dit jaar voor het eerst verschenen WijnWebWinkelgids, geschreven door vinologe Mariëlla Beukers, is dat wél.

Jacqueline van der Kloet, Taste & Tintle

Jacqueline van der Kloet, Taste & Tintle

06-08-2010

Via Twitter, Facebook en Linkedin maakt Jacqueline van Taste & Tintle haar klanten enthousiast over bubbels: crémant, cava, prosecco maar ook ontdekkingen uit Moldavië en Oostenrijk. "Je maakt er een feestje van als je een fles bubbels opent!"

  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Winterhalter - t/m?
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend