Achtergrond & Interviews



Ondertussen in Bordeaux

Ondertussen in Bordeaux

18-04-2013

Het was weer zo ver. In verband met Pasen een week later dan gebruikelijk, maar ook dit jaar trok het circus rond de 'Primeurs' weer een hoop volk. Tekst en fotografie: Ronald & Sjoerd de Groot

Kersen, wijn en... Poetin!

Kersen, wijn en... Poetin!

16-04-2013

Over een lunch ter ere van een gezamenlijke promotie van kersenregio’s Kromme Rijn en Leithaberg. Met mooie wijnen en een glimp van Poetin. Tekst: Lars Daniëls MV.

25 x wijn

25 x wijn

16-04-2013

Omdat Perswijn dit jaar 25 jaar is geworden, duikt dit getal het hele jaar her en der op, zowel in het tijdschrift als hier op de website. De rubriek '25 x wijn' bestaat steeds uit een lijstje van 25 tips. In Perswijn nummer 2: 25 wijnrestaurants. Tekst: Sjoerd de Groot

Oude CWG-wijnen maken indruk

Oude CWG-wijnen maken indruk

19-03-2013

Een zeer select gezelschap kon zondag 10 maart op Kasteel Engelenburg genieten van 34 Cape Winemakers Guild-wijnen. Tekst en fotografie: Udo Göebel

Au Gré du Vin

Au Gré du Vin

19-03-2013

Je kunt je zaterdag op allerlei manieren invullen. In de rij staan bij Albert Heijn, je kinderen naar het voetbal of de hockey brengen, je kunt er zelfs voor kiezen om werk te verrichten in de horeca. Tekst en fotografie: Job Seuren

Clara en Mario

Clara en Mario

19-03-2013

Clara Concejo heet ze en ze maakt wijn in Ribera del Duero. Op een behoorlijk eigenzinnige manier. En, belangrijker nog, met een opmerkelijk resultaat. Tekst en fotografie: René van Heusden

Twintig jaar restaurant The Raffles

Twintig jaar restaurant The Raffles

11-03-2013

Er zijn van die restaurateurs die veel te bescheiden zijn voor hun eigen bestwil. Een schoolvoorbeeld daarvan is Frank Deuning, eigenaar en gastheer-sommelier van restaurant The Raffles in Den Haag. Tekst en fotografie: René van Heusden

Syrah de nieuwe ster van Chili?

Syrah de nieuwe ster van Chili?

07-03-2013

Ronald de Groot bevindt zich op dit moment in het zonnige Chili, om het land en de wijnen te herontdekken. Hoe gaat het met de wijnboeren? En wat zijn wijnen om in de gaten te houden? Tekst en fotografie: Ronald de Groot

Fourcas Dupré belichaamt nieuw elan van Listrac

Fourcas Dupré belichaamt nieuw elan van Listrac

22-02-2013

Wijn uit Listrac, is dat anno 2013 een sexy onderwerp? Wie drinkt zo’n ‘klassieke’ wijn in de verkeerde zin van het woord eigenlijk nog? Pas op, ook in Listrac is de tijd niet stil blijven staan. Stugheid heeft er plaatsgemaakt voor soepelheid. Wat gebleven is, is betaalbaarheid. Tekst: Lars Daniëls MV en René van Heusden

Top 20 Georgische wijn

Top 20 Georgische wijn

19-02-2013

Tijdens zijn wijnreis door Georgië, waarvan een verslag in vier delen verscheen op deze website, heeft Willem Gout vele tientallen wijnen geproefd. Daaruit heeft hij zijn persoonlijke Top 20 samengesteld. Tekst en fotgrafie: Willem Gout

Georgië: Wijn met een verhaal (4, slot)

Georgië: Wijn met een verhaal (4, slot)

14-02-2013

Willem Gout besluit zijn wijnreis door Georgië waar hij deze ook begon: in de hoofdstad Tbilisi. Met een paar bezoeken die tijdens een ‘gewone’ wijnreis niet zo gauw zullen voorkomen... Tekst en fotgrafie: Willem Gout

Cahors: moderne look én inhoud

Cahors: moderne look én inhoud

14-02-2013

Perswijn was recentelijk op werkbezoek in Cahors, het gebied in Zuidwest Frankrijk dat zich tegenwoordig nadrukkelijk wenst te produceren als bakermat en producent van Malbec. Tekst en fotografie: René van Heusden

De Single Vineyard wijnen van Villa Maria

De Single Vineyard wijnen van Villa Maria

12-02-2013

Van hun uiterst populaire Private Bin Marlborough Sauvignon blanc tot expressieve Single Vineyard-wijnen, Nieuw-Zeelands grootste familiebedrijf is succesvol op vele niveaus. En dat is niet vanzelfsprekend; dat lukt niet veel grote(re) bedrijven in de wijnwereld. Tekst: Lars Daniëls MV

Georgië: Wijn met een verhaal (3)

Georgië: Wijn met een verhaal (3)

11-02-2013

Na een aantal bezoeken aan wijnboeren, vervolgt Willem Gout zijn verkenning van de Georgische wijnbouw met bezoeken aan bedrijven in Kakheti. Never a dull moment! Tekst en fotografie: Willem Gout

VitiNord 2012

VitiNord 2012

11-02-2013

November 2012 vond op de grens van Noord-Duitsland en Polen in Neubrandenburg en Szczecin de VitiNord-conferentie plaats, een bijeenkomst waar letterlijk en figuurlijk de grenzen van de wijnbouw besproken worden. Œnoloog Gerhard Horstink was erbij. Tekst: Gerhard Horstink

Dom Pérignon: Mythische cuvée en/of massawijn?

Dom Pérignon: Mythische cuvée en/of massawijn?

05-02-2013

Perswijn stelde bij een recent bezoek aan Epernay vast dat producent Moët & Chandon graag mooie verhalen vertelt . Toch is teveel 'anti-snobistisch snobisme' onterecht, zo ondervond René van Heusden. Tekst en fotografie: René van Heusden

25 x wijn

25 x wijn

05-02-2013

Omdat Perswijn dit jaar 25 jaar is geworden, duikt dit getal het hele jaar her en der op, zowel in het tijdschrift als hier op de website. De rubriek '25 x wijn' bestaat steeds uit een lijstje van 25 tips. Tekst: Sjoerd de Groot

Dom Pérignon: Mythische cuvée en/of massawijn?

Dom Pérignon: Mythische cuvée en/of massawijn?

31-01-2013

Er is een opvallende overeenkomst tussen Coca Cola en Dom Pérignon: geheimzinnigheid. Het oerrecept voor het volkse frisdrankje is net zo moeilijk te achterhalen als het productievolume van de als exclusief gepositioneerde champagne. Tekst en fotografie: René van Heusden

Georgië: Wijn met een verhaal (2)

Georgië: Wijn met een verhaal (2)

24-01-2013

Na een verkenning van Tbilisi en uitleg over de typisch Georgische kveri gaat Willem Gout in deel 2 van zijn reisverhaal over wijnbouw in Georgië de boer op om producenten van heel uiteenlopende pluimage te bezoeken. Tekst en fotografie: Willem Gout

Georgië: Wijn met een verhaal (1)

Georgië: Wijn met een verhaal (1)

15-01-2013

In 2011 nam Perswijnlezer en vinoloog Willem Gout deel aan een culturele groepsreis rond de Zwarte Zee (Turkije, Georgië, Oekraïne, Roemenië en Bulgarije), om in 2012 naar Georgië terug te keren. In deze mini-serie doet hij verslag van zijn reis. Tekst en fotografie: Willem Gout

Duitse wijnen op Wine Professional 2013

Duitse wijnen op Wine Professional 2013

14-01-2013

Laatst zei iemand dat Duitsland wel érg veel aandacht krijgt in Perswijn. De diverse proeverijen op de Wine Professional 2013 lieten maar weer eens zien waarom dat terecht is. Tekst en fotografie: Lars Daniëls MV

Duitse wijnen op Wine Professional 2013

Duitse wijnen op Wine Professional 2013

14-01-2013

Laatst zei iemand dat Duitsland wel érg veel aandacht krijgt in Perswijn. De diverse proeverijen op de Wine Professional 2013 lieten maar weer eens zien waarom dat terecht is. Tekst en fotografie: Lars Daniëls MV

Champagne: wat drinken ze bij Perswijn graag

Champagne: wat drinken ze bij Perswijn graag

28-12-2012

Ik weet het, het is clichématig om zo vlak voor oud & nieuw te komen met een stukje over champagne. En helemaal als er ook nog lijstjes bij komen kijken: heel erg ‘des eindejaars’. Maar gemeenplaatsen zijn er om in ere te worden gehouden; ze geven de mens de nodige houvast. Tekst: Lars Daniëls MV

Champagne: wat drinken ze bij Perswijn graag

Champagne: wat drinken ze bij Perswijn graag

28-12-2012

Ik weet het, het is clichématig om zo vlak voor oud & nieuw te komen met een stukje over champagne. En helemaal als er ook nog lijstjes bij komen kijken: heel erg ‘des eindejaars’. Maar gemeenplaatsen zijn er om in ere te worden gehouden; ze geven de mens de nodige houvast. Tekst: Lars Daniëls MV

Kleine importeurs, grote wijnen: De Champagnist, Amersfoort

Kleine importeurs, grote wijnen: De Champagnist, Amersfoort

18-12-2012

Hij is politicoloog en hij werkte voorheen bij Delta Lloyd als business manager. Maar, hij dacht in die business niet gelukkig oud te worden, en wijn fascineerde.

  • Santa Rita t/m april of september 2018
    • Bossenbroek B.V. - doorlopend
    • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
    • Winterhalter - t/m?
    • Banner Kwast  1 sept 2017 tm 1 dec 2017
    • Okhuysen webwinkel - doorlopend?