Samenwerking Frank Smulders met Geisenheim - Perswijn
Nieuws

Samenwerking Frank Smulders met Geisenheim

Frank Smulders Wijneducatie, aanbieder van wijncursussen onder auspiciën van de Britse Wine and Sprits Education Trust (WSET), gaat nauw samenwerken met de beroemde wijnbouwhogeschool in het Duitse Geisenheim.
Frank Smulders Wijneducatie, aanbieder van wijncursussen onder auspiciën van de Britse Wine and Sprits Education Trust (WSET), gaat nauw samenwerken met de beroemde wijnbouwhogeschool in het Duitse Geisenheim. Een en ander hangt samen de oprichting van de European Academy for Wine Educators (EAWE), waarbij Frank Smulders MW als mede-initiatiefnemer nauw betrokken was. De organisatie heeft als doelstelling het wijnonderwijs in Europa te harmoniseren en te verbeteren, en zal kantoor gaan houden in Geisenheim.

Vanaf het cursus jaar 2009 zullen de lessen van de WSET Diploma Course over wijnbouw en vinificatie voor het eerst in Geisenheim worden onderwezen in plaats van op de gebruikelijke cursuslocatie in Meerle bij Breda. Prof. Dr. Monika Christmann, die deze lessen zal verzorgen, is een internationale autoriteit op deze gebieden. Naast de gebruikelijke colleges die twee dagen in beslag nemen, zal ook een uitgebreid bezoek aan de universiteitskelders en de proefwijngaarden op het programma staan. In aansluiting hierop zullen ook wijnproducenten in de Rheingau worden bezocht. Door de technische lessen op locatie te geven, kunnen de studenten de gedoceerde theorie direct aan de praktijk toetsen.

Weinakademiker

Sinds maart 2008 is het vervolgprogramma ‘Weinakademiker’ aan de Diploma Course toegevoegd. Het staat open voor studenten die de hele Diploma Course positief hebben afgesloten en is ontwikkeld door Pepi Schuller MW van de Oostenrijkse Weinakademie in Rust. Het houdt in dat de kandidaat voor het diploma een dissertatie schrijft (in het Duits of in het Engels) en deze mondeling verdedigt. Het diploma voor Weinakademiker staat internationaal in hoog aanzien en wordt jaarlijks uitgereikt in, ja wel, Geisenheim. Sinds begin dit jaar is Nederland een Weinakademiker rijk: Mario Tertschnig, Oostenrijker van geboorte maar wonend en werkend in Nederland en een van de vaste docenten van Frank Smulders Wijneducatie.

www.wijneducatie.nl

Reageer op dit item

nl Nederlands