Riesling Challenge 2008 - Perswijn
Nieuws

Riesling Challenge 2008

Riesling is een culinaire wijn bij uitstek. Om dat te onderstrepen, organiseren Perswijn en het Informatiebureau voor Duitse wijn de Riesling Challenge 2008. Een team van kok en sommelier kunnen bewijzen hoe veelzijdig riesling is door een gastronomische bereiding met kalfsvlees en een bijpassende Duitse wijn te verzinnen. De hoofdprijs: een culinair rieslingweekend in Duitsland.

Duitse wijnproducenten hebben een eeuwenoude traditie in het telen van Riesling. En ze koesteren deze klassieker als nergens anders ter wereld. Twee derde van alle Rieslingwijn is afkomstig uit Duitsland. Ook met de kwaliteit scoren de Duitse Rieslings wereldwijd.

Ondanks zijn lange bestaan is Riesling één van de meest veelzijdige en modern georiënteerde druivenrassen. Combinaties met gerechten boeien, verrassen en verbazen keer op keer. Van beendroog, mineralig tot edelzoet, het hele smaakpalet dekt vrijwel alle gerechtstijlen uit de hedendaagse keuken.

Ook overtuigd van Duitse Riesling?

Ga de uitdaging aan en doe mee aan de prestigieuze wedstrijd Riesling Challenge. Zowel in Nederland als België wordt dit jaar voor de tweede keer de prestigieuze Riesling Challenge georganiseerd voor kok-sommeliers teams. Het team mag ook door 1 persoon vertegenwoordigd worden. Deze wedstrijd is een organisatie van het Informatiebureau voor Duitse Wijn in samenwerking met Perswijn. Aan het team (kok en wijnverantwoordelijke) wordt gevraagd een gastronomische bereiding met kalfsvlees als hoofdingrediënten te bereiden, en dit samen met een passende Duitse Riesling voor te stellen.

Wat te doen?

Elk team moet een dossier indienen, bestaande uit een inschrijvingsformulier, een culinair voorstel in de vorm van een receptenfiche en de uitleg van de bijpassende Riesling. In de voorselectie worden alle dossiers door een leesjury (bestaande uit professionals) beoordeeld. In totaal zullen 5 finalisten gekozen worden die persoonlijk hun Riesling-gerechtcombinatie tijdens de horeca-vakbeurs BBB 2009 aan de jury zullen voorstellen.

Concreet

Inzendtermijn dossier voorselectie: 30 juni 2008

Voorselectie: september 2008

Finale tijdens horeca-vakbeurs BBB: maandag 26 januari 2009

Prijzen

1ste prijs:

Het winnende team wordt op een hele pagina in Perswijn voorgesteld. Daarnaast krijgt het team ook een gastronomisch Rieslingweekend in Duitsland aangeboden met diverse wijnproeverijen en een gastronomisch Rieslingdiner. Dit is geldig voor maximaal vier personen.

2de prijs:

Wijnklimaatkast van Bosch t.w.v. € 2000

3de-5de prijs:

Rieslingpakket t.w.v. € 500

Doe mee!

Elk team moet een dossier indienen, bestaande uit een inschrijvingsformulier, een culinair voorstel in de vorm van een receptenfiche en de uitleg van de bijpassende Riesling. Schrijf je nu in en ontvang alle informatie.

< Schrijf je in! >

Reageer op dit item

nl Nederlands