Marc Pagès overleden - Perswijn
Nieuws

Marc Pagès overleden

Marc Pagès, eigenaar van het welbekende Château La Tour de By in Bégadan (Médoc), is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli aan een hartaanval. Bijna letterlijk in het harnas, want enkele weken geleden was hij nog aanwezig bij de Vinexpo.
Marc Pagès, eigenaar van het welbekende Château
La Tour de By in Bégadan (Médoc), is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli aan een hartaanval. Bijna letterlijk in het harnas, want enkele weken geleden was hij nog aanwezig bij de Vinexpo.

Pagès werd geboren in Tunesië waar zijn familie een wijngoed van 700 hectare bezat. In 1964 werd dat genationaliseerd. Pagès besloot zijn geluk in de Médoc te gaan proeven. Eerder al had hij zich in het moederland Frankrijk onderscheiden als militair in het bevrijdingsleger van maarschalk Leclerc.

In 1965 kocht Pagès samen met enkele vrienden het totaal vervallen La Tour de By, dat toen 32 hectare verwaarloosde wijngaard telde. Hij breidde het uit tot de 75 hectare van nu en liet de jaarlijkse productie stijgen tot een half miljoen flessen. La Tour de By is daarmee een van de grootste crus bourgeois in de Médoc. In het inmiddels ongeldig verklaarde klassement had het de status van cru bourgeois supérieur.

Marc Pagès had het eigendom van La Tour de By enige tijd geleden al overgedragen aan zijn vier kinderen. Sinds 2005 heeft zijn kleinzoon Frédéric Le Clerc de dagelijkse leiding over het bedrijf.

Reageer op dit item

nl Nederlands