Lello Rosado 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Lello Rosado 2009

Het gebied waar de grote portwijnen worden gemaakt, langs de rivier de Douro, is nu ook een toonaangevend gebied voor ‘gewone’ droge wijnen. Rood is hier natuurlijk koning, maar de karaktervolle druiven kunnen ook worden gebruikt voor het maken van lekkere rosé. Met name de druiven op hogere hellingen zijn geschikt voor rosé, omdat ze voldoende zuren hebben.

WvdW31_groot.jpg
Het gebied waar de grote portwijnen worden gemaakt, langs de rivier de Douro, is nu ook een toonaangevend gebied voor ‘gewone’ droge wijnen. Rood is hier natuurlijk koning, maar de karaktervolle druiven kunnen ook worden gebruikt voor het maken van lekkere rosé. Met name de druiven op hogere hellingen zijn geschikt voor rosé, omdat ze voldoende zuren hebben. Daarnaast hebben ze veel kracht in hun smaak, wat logisch is voor druiven die ook voor port worden gebruikt. Deze rosé is een blend van lokale druiven: touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en tinta barroca, en wordt gemaakt in een fruitige stijl, waar hij in het verleden nog voor een klein deel houtrijping kreeg.

Een wijn dus zonder opsmuk, en mede daarom lekker eigenzinnig en ook nog heel betaalbaar. Hij is heerlijk kruidig en stevig, met een droge stijl, geaccentueerd door goede zuren, met veel smaak, iets streng, maar een goed glas rosé.

Lello, Rosado, 2009, Douro

Flor del Vino, 4,99

****

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item

nl Nederlands