Koyle Syrah 2007, Alto Colchagua - Perswijn
Wijn van de week

Koyle Syrah 2007, Alto Colchagua

Wijnmaker van Koyle is Cristobal Undurraga, die streeft naar een Syrah die het midden houdt tussen de zoete en rijke Australische stijl en de meer ingehouden, frissere Europese stijl. Door het toevoegen van wat rijpe carmenère krijgt de wijn wat meer ruggengraat en pit. Een wijn met veel verleiding, zacht en romig, peperig, fris en sappig in de smaak, zacht, vanille, bosbessen, bramen.

WvdW_13_groot.jpg
Jarenlang werkte Albert Heijn samen met de familie Undurraga bij het promoten van wijnen uit Chili. Undurraga staat nog steeds in de winkels, maar de familie is er niet meer bij betrokken, omdat het bedrijf in 2006 werd verkocht. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan: Alfonso Undurraga Mackenna, de achterneef van oprichter Francisco Undurraga, begon met zijn twee zoons een nieuw bedrijf, Koyle.

Anders dan het verkochte Undurraga richt Koyle zich op het betere segment, met wijnen die in feite meer waarde bieden dan hun prijs suggereert. Dat wordt tot nu toe bevestigd door onze bevindingen. Wijnmaker is Cristobal Undurraga, die streeft naar een Syrah die het midden houdt tussen de zoete en rijke Australische stijl en de meer ingehouden, frissere Europese stijl. Door het toevoegen van wat rijpe carmenère krijgt de wijn wat meer ruggengraat en pit. Een wijn met veel verleiding, zacht en romig, peperig, fris en sappig in de smaak, zacht, vanille, bosbessen, bramen.

Koyle Syrah 2007, Alto Colchagua

Albert Heijn Wijndomein, 6,99, ****

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item

nl Nederlands