Klassiek Europa

28-05-2004

Proef de elegantie in uw glas Zondag 24 oktober, Sofitel The Grand, Amsterdam
Openingstijden 12.00 uur - 18.00 uur

Uitgeverij de Wijnpers zal op zondag 24 oktober in het Sofitel ‘The Grand’ te Amsterdam de grootste proeverij van Europese wijnen in Nederland organiseren. Organisator is wijntijdschrift PersWijn, met een oplage van 15.000 exemplaren het grootste wijntijdschrift binnen Nederland.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Alle wijnproducerende landen van Europa zullen op dit evenement vertegenwoordigd zijn en worden ondergebracht in aparte zalen. Per land zal een scala van kwaliteitswijnen te proeven zijn. Grote wijnlanden als Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië zullen ook presentaties van aparte regio's kennen.
Voor wijnlanden Oostenrijk, Portugal, Luxemburg, Griekenland, Oost-Europa en anderen is dit een kans zich op het grote toneel te presenteren.

Er worden meer dan 1500 bezoekers verwacht, zowel vakmensen uit de wijnhandel en horeca als liefhebbers. Dit publiek is van hoge kwaliteit, zoals op alle PersWijn evenementen.

Importeurs maar ook wijnproducenten die nog niet in Nederland vertegenwoordigd zijn zullen hun wijnen laten proeven aan het Nederlands publiek en de vakhandel.

Als klassieke lokatie is gekozen voor het voormalige 16e eeuwse stadhuis van Amsterdam - Sofitel Hotel The Grand - gelegen aan de Amsterdamse grachten. The Grand is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Informatie: www.thegrand.nl

Tijdens de grote proeverij, die van 12.00 uur tot 18.00 uur duurt, zullen Masterclasses en wedstrijden worden georganiseerd voor selecte gezelschappen. Deze masterclasses betreffen speciale wijnen en jaargangen en worden voorgezeten door experts en/of wijncelebraties; maar meestal door de producenten zelf.

Ook aan de gastronomische aspecten van de prachtige wijnen is gedacht. Speciale lunch en diner arrangementen worden samengesteld opdat de bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijs combinaties.
Klik hier voor het menu

Margaux-châteaux Giscours en Du Tertre op Klassiek Europa! Met trots presenteert Perswijn een bijzondere proeverij van twee top-châteaux uit de Bordeaux onder Nederlandse vlag: Château Giscours en Château Du Tertre, respectievelijk troisième en cinquième Cru Classé uit de appellation Margaux. Van beide wijnen zullen de meest recente jaargangen op tafel staan: 2000, 2001, 2002 en 2003, gepresenteerd door J. Albada Jelgersma en directeur Alexander van Beek. Een unieke proeverij dus van acht grote wijnen, inclusief de topjaargang 2000 en met een vatmonster van de hier bijzonder geslaagde jaargang 2003. Bezoekers aan de manifestatie Klassiek Europa kunnen deze proeverij bijwonen voor de prijs van € 20,- per persoon. Inschrijving via de website. Aansluitend, bij het diner, zullen de eerste wijnen die door de Nederlandse eigenaren zijn geproduceerd worden geschonken, de Giscours 1996 en de Du Tertre 1998.

De zoon van Nederlandse eigenaar, de heer J. Albada Jelgersma, zal met trots de wijnen van zijn Châteaux Giscours en De Tertre kunnen presenteren. Sinds de overname is de kwaliteit van de wijnen sterk gestegen. Inmiddels komt er ook steeds meer internationale erkenning voor de prestaties van deze beide crus. Een uitgebreid investeringsprogramma in wijngaarden en châteaux werpt daarmee zijn vruchten af. Daarom is het juist interessant om de jongste jaargangen te proeven. De vooruitgang is daaraan het beste af te lezen.

Programma Proeverijen tijdens Klassiek Europa, 24 oktober 2004

Duchess 
13.30 uur 
Viños de Jerez : Ruik, proef en geniet! (presentatie: Cees van Casteren) toegang € 5,-

15.00 uur  
De essentie van Chardonnay in de Bourgogne door Karel de Graaf  (toegang € 15,-)

17.00 uur 
Châteaux Giscours en Du Tertre 2000, 2001, 2002 en 2003  (toegang € 20)

Princess 
14.00 uur
Wedstrijd Chardonnay  onder de € 8 (toegang  € 5)

15.30 uur  
Wedstrijd  Cabernet Sauvignon onder € 8 (toegang  € 5)

17.00 uur  
Speciale Proeverij Spanje (toegang € 5)

Inschrijving via de website: www.wijnpers.nl. Vol=vol!

Share |
 • Santa Rita t/m april of september 2018
  • Vinoblesse wijngids vanaf 14sept
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Ambassadeurs Perswijn - doorlopend
  • Winterhalter - t/m?
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?