Nederland heeft er sinds 19 maart een nieuwe Magister Vini bij! Officieus althans, want de officiële diploma-uitreiking is pas dit najaar na de ceremoniële presentatie en verdediging van zijn scriptie.
De gelukkige is Jan Vegter uit Bilthoven. Hij is daarmee pas de zesde kandidaat die met succes de serie zware examens heeft afgelegd en de eerste ‘liefhebber’ die zich met deze prestigieuze titel mag sieren. Daarmee heeft hij laten zien dat de aanhouder wint. Voor Jan wogen de laatste loodjes namelijk het zwaarst. Zijn allerlaatste proefexamen dreigde tot een obstakel te worden, terwijl ook het onhandige optreden van de examencommissie bij de beoordeling van zijn scriptie zijn gemoedsrust geen goed gedaan kan hebben.Jan wijdde die scriptie met als thema de wijnen uit de Provence toekomst aan een van zijn favoriete, maar in zijn optiek ook onderschatte wijngebieden. In een van de komende nummers van Perswijn zal hij als kersverse MV daarover een artikel publiceren. Voor nu: proficiat!
Misschien ook iets voor u
Voorwoord PERSWIJN #3 2024
Voor Perswijn #3 proefden we o.a. wijnen uit Griekenland en Turkije, gaan we dieper in op Bordeaux 2021 en Amarone....
Lukas Wiegman is beste sommelier van Nederland
Temidden van een jubelend publiek heeft Lukas Wiegman van Restaurant NOTK in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée...
PERSWIJN #3 komt uit op maandag 22 april!
In Perswijn #3 leest u over het gevarieerde wijnaanbod uit de Jura, het unieke talent van monastrell om met extreme...
PERSWIJN Portugese wijnmakerslunch: Tejo van alle kanten
Maandag 15 april 2024 bieden zes wijnmakers uit Tejo wijnprofessionals en pers een begeleide lunch aan om hun wijnen te...
Zwitserse wijnen onbereikbaar? België weet beter!
Is het een mythe, of is het echt onmogelijk om wijn uit Zwitserland te importeren? Het is een vraag die...
Flesaanvraag PERSWIJN #5 2024 (Deadline 11 april)
Geachte importeur, Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor PERSWIJN #5 2024 (verschijningsdatum 20 juli). Bij...