Hinke de Jong wint de Nederlandse finale Champagne-Ambassadeurs - Perswijn
Persberichten

Hinke de Jong wint de Nederlandse finale Champagne-Ambassadeurs

(persbericht)Dinsdag 8 september jl. vond de Nederlandse finale plaats van de achtste editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. De winnares werd Hinke de Jong, een 41-jarige onafhankelijke wijnprofessional uit Amsterdam.

Uitbreiding van kennis over Champagne

De "Concours Européen des Ambassadeurs du Champagne" werd elf jaar geleden opgericht en heeft vooral als doel om door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te geven aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.Het hoofdthema van de finale 2015 was "De reservewijnen in de Champagne". Hinke versloeg in de finale Guillaume Coret, een zelfstandige sommelier uit Utrecht en Rob Voorzee, wijndocent aan het ROC De Rooipannen in Tilburg.

Jury

De jury was als volgt samengesteld:Frank Jacobs, wijnjournalist

Niek Beute, winnaar van de Nederlandse en Europese finale van de Champagne-Ambassadeurs in 2013, en zelfstandig sommelier

Leonie Mooijekind, wijnjournaliste en winnares van de Nederlandse finale van de Champagne-Ambassadeurs in 2007

Grégoire Van den Ostende, directeur van het Champagne-bureau Benelux Hinke de Jong zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 25 tot 29 oktober 2015 in Epernay (Frankrijk).

 

Reageer op dit item

nl Nederlands