GrootSpraak eet á la carte - Perswijn
Nieuws

GrootSpraak eet á la carte

Á la carte eten? Dat is toch niks voor GrootSpraak? Dat klopt, meestal kiezen we een meergangen-menu. Maar nu maken we een uitzondering: bij De Vrienden van Jacob in Santpoort is dat een uitstekende keus.
Á la carte eten? Dat is toch niks voor GrootSpraak? Dat klopt, meestal kiezen we een meergangen-menu. Maar nu maken we een uitzondering: in De Vrienden van Jacob in Santpoort is dat een uitstekende keus.

Zoals bijna iedereen, kiezen we altijd voor een meergangen-menu. Het rituele optelsommetje van de vaak interessanter gerechten van de à la carte is meestal schrikken. We ervaren het bepaald negatief dat bijna elke chef ons kennelijk aan zijn menu wil binden. Positief is gelukkig dat het vrijwel altijd mogelijk is een klein zijstapje te maken, met zonodig een supplement. Maar de tegenstelling blijft. In De Vrienden van Jacob is de prijsstelling echter zodanig dat je gewoon eens lekker kiest voor wat je het liefst zou eten. Van een verrassend gevarieerde kaart. In GrootSpraak 2008 schreven we na een zomerse lunch ‘we komen hier ook voor het avondeten zeker nog eens terug’. Dat deden we op een mooie avond. We werden buitengewoon plezierig ontvangen door maître-sommelier Dennis Smith. Hij gaf ons als waar gastheer een kleine rondleiding, ook richting Brasserie, vanaf februari de gehele week open.

Lees de rest van de recensie op de GrootSpraak-site.

Reageer op dit item

nl Nederlands