Ebner-Ebenauer, Alte Reben, St. Laurent 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Ebner-Ebenauer, Alte Reben, St. Laurent 2007

Bij Weingut Ebner-Ebenauer staat het wijnmakersduo Marion Ebner en Manfred Ebenauer aan het roer. Deze laatste heeft in 2006 de leiding overgenomen van dit familiebedrijf en dit in de afgelopen vijf jaar goed op de kaart weten te zetten.

ebner_eben.jpg
Bij Weingut Ebner-Ebenauer staat het wijnmakersduo Marion Ebner en Manfred Ebenauer aan het roer. Deze laatste heeft in 2006 de leiding overgenomen van dit familiebedrijf en dit in de afgelopen vijf jaar goed op de kaart weten te zetten. Het domein is niet heel groot: zo’n 10 hectare aan wijngaarden in de regio van Poysdorf. De stokken zijn tussen de twintig en zestig jaar oud. Het duo is van mening dat je met respect voor de natuur moet werken, zowel in de wijngaard als in de kelder. Dat levert in dit geval bijzonder aantrekkelijke wijnen op. Daarnaast is ook de marketing goed op orde, tegenwoordig een vereiste… Toch viel deze St. Laurent vooral op door wat er in de fles zit, niet wat er bij komt kijken. De in Oostenrijk populaire st. laurent is verre familie van de bekende Franse druif pinot noir, maar de wijnen zijn nét even krachtiger en kruidiger van karakter.

In dit geval is hij net lekker een paar jaar gerijpt, en dat rondt ‘m mooi af. Je ruikt wat aangenaam zoet fruit, kersen en kruiden, de smaak is elegant, met bosbessen en wat goede zuren, verleidelijk en levendig.

Good Grapes, € 13,75

Reageer op dit item

nl Nederlands