Deen Huiswijn Tempranillo - Perswijn
Wijn van de week

Deen Huiswijn Tempranillo

Tempranillo moet in Extramadura met fluwelen handschoenen worden aangepakt, met een korte gisting, om de wijn soepel te houden en er geen te harde en droge tannines in te krijgen. Dat is gelukt: hij is gemakkelijk, prima gemaakt, sappig en aantrekkelijk, met aangenaam kersenfruit.

Wvdw47_groot.jpg
Als er één gebied is waar betaalbare rode biologische wijnen worden gemaakt, dan is het wel het hart van Spanje. Het droge en warme klimaat van de hoogvlaktes is al bijna een garantie dat ziektes ver weg blijven, dus dat scheelt een hoop behandelingen tegen nare ziektes. In dat opzicht is de situatie goed te vergelijken met die in Chili en Argentinië.

Extremadura is de meest zuidwestelijke uithoek van de hoogvlakte, tegen Portugal aan. Een prachtig, soms onherbergzaam gebied, ruig en dun bevolkt. Overigens komt hier ook prachtige pata-negraham vandaan, omdat het droge en hete klimaat ideaal is voor het laten rijpen en drogen van dit bijzondere varkensvlees. Tempranillo moet hier met fluwelen handschoenen worden aangepakt, met een korte gisting, om de wijn soepel te houden en er geen te harde en droge tannines in te krijgen. Dat is gelukt: hij is gemakkelijk, prima gemaakt, sappig en aantrekkelijk, met aangenaam kersenfruit.

Deen Huiswijn Soepel & Fruitig

Tempranillo

Vino de la Tierra de Extremadura

Deen, € 3,79 (liter), ***(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog! Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item

nl Nederlands