David Bolomey, Bolomey Wijnimport - Perswijn
Achtergrond & Interviews

David Bolomey, Bolomey Wijnimport

Kippenvel van de eerste slok wijn en blij bij de aanblik van het bordje ‘Bienvenue en France’, duidelijk dat David Bolomey zich in klassieke Franse wijnen heeft gespecialiseerd. Zijn bedrijf Bolomey Wijnimport is een van de vijftig kleine wijnimporteurs die zich presenteren op het evenement Grootse wijnen, kleine importeurs. David beantwoordt vast vijf vragen over zijn passie: wijnen uit Bordeaux, Bourgogne, Champagne en Loire

David_Bolomey_small.jpg
Wat
: Bolomey Wijnimport

Wie: David Bolomey

Specialisatie: Klassiek Frankrijk (Bordeaux, Bourgogne, Champagne en Loire)

Vanaf: 2008

Hoe en waar is je wijnliefde begonnen?

Met het drinken van een wijn waarvan ik niet meer weet wat het was, erg jammer. De wijn bezorgde me kippenvel, en dat vond ik toch wel vrij opvallend.

Wat vind je het leukste aspect van je wijnonderneming?

De trips naar Frankrijk, op zoek naar de wijn. Kernwoorden zijn voor mij: energie, puurheid en balans. Als een wijn die dingen heeft, kan het wel eens wat zijn. Of meer dan dat.

Wat het reizen betreft: zodra ik het bordje ‘Bienvenue en France’ langs de snelweg zie staan word ik blij, nog blijer word ik van de eerste andouillette bij de lunch, en het plaatje is compleet als we uiteindelijk bij de wijnboer zijn. Wie dit soort avonturen leuk vindt om te volgen, kan terecht op mijn weblog.

Wat is moeilijker dan je had gedacht?

Verkoop. Aanvankelijk dacht ik: als je geweldige wijn hebt, voor goede prijzen, en verhaal is ook goed, dan móet het wel gaan lopen. Dat bleek lastiger te liggen. Om verkoop op gang te krijgen en te houden moet je er serieus energie in steken. Proeverijen werken eigenlijk het best. Inmiddels beginnen de wijnen die ik importeer bekender te raken bij een wat groter publiek, en daarnaast wordt er regelmatig over de wijnen geschreven. Verkoop is daarmee wel op gang gekomen. En de laatste tijd zijn het vooral ook toprestaurants die de wijnen ontdekken, wat natuurlijk een nieuwe impuls geeft aan het bedrijf. Tenslotte, wat me ook positief heeft verrast: de verkoop van Bordeaux primeurs. Maar dat zal ook te maken hebben met de populariteit van mijn website Bordoverview.

Welke wijncursus(sen) of wijnopleiding(en) heb je gevolgd?

Vinoloog van De Wijnacademie. En ik geef nu zelf les bij Het Wijninstituut. Handig want dan heeft de theorie geen kans om weg te zakken.

Welke rol spelen nieuwe media (internet, sociale netwerksites, andere media) in je bedrijf?

Ik schrijf graag over wijn en dat doe ik al geruime tijd op m’n blog. Schrijven is ook een vorm van nadenken, je gedachten ordenen, jezelf vragen stellen. Het geeft me veel voldoening. In aanvulling daarop Twitter ik sinds een tijdje. Wat dat oplevert weet ik nog niet precies, maar dat weten ze bij Twitter zelf ook niet. Baat het niet dan schaadt het niet, het is leuk om ermee te experimenteren. Wel heb ik het gevoel dat iedereen vooral aan het zénden is (en wat meer zelf-censuur zou voor velen niet ongunstig zijn), zijn er eigenlijk mensen die al die tweets ook lezen?

Contact

Bolomey Wijnimport

Kanaalstraat 25 hs

1054 WZ  Amsterdam

Webwinkel: http://www.bolomey.nl

Internet: http://www.bordoverview.com

Weblog: bordoverview.blogspot.com

Twitter: twitter.com/bordoverview

Linkedin: nl.linkedin.com/in/bolomey

Telefoon: 020 – 422 3098

In de rubriek Vijf vragen aan… komt elke veertien dagen een kleine wijnimporteur aan bod. Wie zijn ze, wat doen ze? En vooral: wat drijft ze?

Proeverij

Op 11 en 12 april presenteren vijftig kleine wijnimporteurs zichzelf en hun wijnen op het evenement Grootse wijnen, kleine importeurs, in Rotterdam. Meer weten? Kaarten kopen? Klik hier…

    

Reageer op dit item

nl Nederlands