Bertrand Ambroise 2008, Bourgogne - Perswijn
Wijn van de week

Bertrand Ambroise 2008, Bourgogne

Soms is Ambroise wat gul met het hout, maar dat is bij deze wijn geenszins het geval. Hij valt juist op door zijn frisse, bloemige, bijna mineralige karakter. Het geheim van dat karakter zit ‘m in de lage opbrengsten, die zorgen voor kracht en diepgang.

WvdW_15_groot.jpg
Dé specialiteit van Bertrand Ambroise is het maken van rode Bourgognes in een heerlijke, gulle en rijpe stijl. Maar hij maakt ook een paar bijzondere witte wijnen, zoals een zeldzame witte Nuits-Saint-Georges en deze wijn, van een perceeltje chardonnay in Prémeaux, waar de wijn recht heeft op niet meer dan de gewone appellation Bourgogne Blanc.

Soms is Ambroise wat gul met het hout, maar dat is bij deze wijn geenszins het geval. Hij valt juist op door zijn frisse, bloemige, bijna mineralige karakter. Het geheim van dat karakter zit ‘m in de lage opbrengsten, die zorgen voor kracht en diepgang. Door de wijn deels te laten gisten op roestvrij staal, zonder houtrijping, wordt het fruitige karakter alleen maar verder benadrukt. Hij is fris en bloemig, sappig, vet, open, met heerlijk sap, boter, elegant en smaakvol.

Bertrand Ambroise 2008

Bourgogne

15 pnt

Vinoblesse, 10,50

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item

nl Nederlands