Advertorial: Sottano - Perswijn
Nieuws

Advertorial: Sottano

In 1980 vestigde Don Fioravente Sottano zich vanuit Italie in Mendoza om daar een wijnbedrijf te bouwen. Hij was een van de wijnpioniers in die tijd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardig wijnhuis met dito wijnen en wordt tegenwoordig bestierd door de broers Diego,Pablo en Mauricio Sottano.

Sottano_lang
In 1980 vestigde Don Fioravente Sottano zich vanuit Italie in Mendoza om daar een wijnbedrijf te bouwen. Hij was een van de wijnpioniers in die tijd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardig wijnhuis met dito wijnen en wordt tegenwoordig bestierd door de broers Diego,Pablo en Mauricio Sottano.

Bodega Sottano bevindt zich nabij het indrukwekkende Andesgebergte,in de subregio Perdriel,ook wel bekend als de “First Zone”. Dit gebied heeft een zeer gunstig microklimaat,met uitstekende weersomstandigheden en een perfecte bodemgesteldheid. Ideaal voor druivenrassen als Malbec,Merlot en Chardonnay. Dit gebied staat garant voor wijnen van hoog niveau. Alle druiven voor de wijnen van Sottano zijn handgeplukt en worden met grote zorg gevinifieerd tot unieke,karaktervolle wijnen waarin het bijzondere terroir duidelijk tot uitdrukking komt. Vele wijnen vielen reeds in de prijzen tijdens concoursen als Decanter World Wine Awards,International Wine Challenge en de Argentina Wine Awards. Ook ontvingen zij hoge scores van ondermeer Robert Parker en Stephen Tanzer.

De bodega,ontworpen door architect Mauricio Sottano,staat prominent te midden van de wijngaarden. Het weerspiegelt de omgeving,door gebruik te maken van authentieke materialen en de juiste kleuren die je in de wijde omtrek terugvindt. Het gebouw is multifunctioneel. Het bestaat uit een productiehal met zeer moderne apparatuur,een kantoorgedeelte en biedt diverse faciliteiten om gasten op een bijzondere wijze te ontvangen en wijnen te laten proeven.

CIELO Y TIERRA

De Cielo y Tierra Chardonnay-Torrontés en Malbec-Merlot blend zijn beide jong,toegankelijk en geschikt voor alledaags gebruik. De Chardonnay-Torrontés is fris en fruitig,de Malbec-Merlot is soepel,rijp met heerlijk zachte tannines en een fraaie balans.

SOTTANO

De Sottano-serie is gemaakt van druivenrassen met een intense smaak en een uitstekende structuur in de mond. De Merlot is intens helderrood en heeft jammige aroma’s en een prettige houtrijping. De Chardonnay heeft aroma’s van tropisch fruit en is een elegante wijn.

RESERVA

De Reserva-serie heeft zowel in de neus als in de mond complexiteit,mede door de 12 maanden houtrijping die deze wijnen hebben gehad. De serie bestaat uit een geconcentreerde Malbec en een elegante Viognier.

RESERVA DE LA FAMILIA

De Reserva de la Familia is het topstuk van de Sottano-familie. Gerijpt op nieuwe eikenhouten vaten en gemaakt van speciaal geselecteerde Malbecdruiven uit de wijngaarden in Perdriel. Prachtige kleur,met aroma’s van kruidnagel en witte peper. Rijpe tannines en een heerlijke,lange afdronk.

JUDAS MALBEC

Een bijzondere wijn met een grootse expressie,zowel van het terroir als van het druivenras en het oogstjaar. Diep donkerrode en heldere kleur. Aroma’s van kersen,maar bovenal de kruidigheid van snuiftabak,cassis,witte peper,kruidnagel,wat chocolade en munt. Een intense wijn!

KLIMAAT

De bodega staat aan de voet van het Andesgebergte in de Mendozavallei in Argentinie. In de subregio Perdriel heerst een bijzonder microklimaat. Er is een enorm temperatuurverschil tussen dag en nacht,waardoor de rijpheid van de druiven wordt gestimuleerd. Het weer is zo kenmerkend vanwege de koele middagen in de lente,de warme zomers met koele nachten,vroege vorst in de herfst en intense winters.

WIJNGAARD

De Sottano-winery en wijngaarden liggen dichtbij het Andesgebergte in het Perdriel-district,dat ook wel de “First Zone”wordt genoemd,vanwege de weersomstandigheden en de uitstekend gelegen wijngaarden,ideale omstandigheden voor het maken van kwaliteitswijnen. Elk detail in de wijngaard wordt door zowel oenologen als agrarische ingenieurs beoordeeld;zij begeleiden het snoeien,het watermanagement,het bladmanagement en de uiteindelijke oogst. Voor elk druivenras en soort wijn zijn deze werkzaamheden verschillend. Het totale wijngaardareaal wordt met behulp van druppelirrigatie voorzien van water.

OOGST

Elk jaar weer besteedt men alle aandacht aan het moment waarop de natuur hen laat weten wanneer men het beste kan gaan oogsten. De laatste Malbecoogst vond bijvoorbeeld in de eerste helft van april plaats,terwijl de Cabernet pas in de tweede helft van april werd geoogst. Er wordt met de hand geoogst met behulp van snoeischaren. De druiven bewaart men in kleine kratten,zodat er zo min mogelijk schade aan de druif optreedt.

Reageer op dit item

nlNederlands