Ook de beste producenten en hun importeurs van overige mousserende wijnen krijgen de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere wijnen. Dit vormt de basis voor de verkiezing beste mousserende Brut verkrijgbaar in 2004. Wijnen uit alle windstreken treffen elkaar in het Kurhaus, een volwassen en waardige presentatie van de "Vin Mousseux".
Misschien ook iets voor u
Wijnwetenschappers: Kees van Leeuwen (deel 2)
Prof. dr. Kees van Leeuwen is hoogleraar wijnbouw aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux (Bordeaux Sciences Agro). Hij was ruim 25...
Wijnwetenschappers: Kees van Leeuwen (deel 1)
Kees van Leeuwen is hoogleraar wijnbouw aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux (Bordeaux Sciences Agro) en hoofd van de vakgroep Viticulture...
Wijnbreinbrekers: Methoxypyrazinen
Methoxypyrazinen zijn aromastoffen die verantwoordelijk zijn voor groen-vegetale geuren in het algemeen en groene paprika in het bijzonder. Ze komen...
West Sonoma Coast, Pinot noir van schone lei
‘Sonoma Coast was one big lie!’ De toon is gezet als Karen MacNeil, auteur van bestseller ‘The Wine Bible’, tijdens...
Spier denkt duurzaam
Onlangs was Frans Smit, managing director van Spier in Nederland. Lars Daniëls praatte uitgebreid met hem en proefde de topwijnen...
Wijnbreinbrekers: Cover crops
Bodembedekkers zijn planten die tussen de rijen mogen groeien en daar vaak speciaal voor worden ingezaaid. De gangbare term is...