Voor het derde jaar krijgen de producenten uit de Champagne en hun importeurs de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere topcuvées. Ingezonden wijnen vormen de basis voor de verkiezing beste Champagne verkrijgbaar in 2004. Daarnaast wordt er een verkiezing voor de beste "gewone" Champagne Brut georganiseerd. Johan Veenstra op www.wijnplein.nl over Champagne aan Zee 2003: ‘…is Champagne aan Zee hard op weg een klassieker te worden. Een grote verdienste van Ronald de Groot en zijn team van Perswijn.’
21 November 2004
"Champagne aan Zee", Grand Hotel Kurhaus, Scheveningen
Misschien ook iets voor u
Met recht zelfverzekerd – Jean Smit
Veel wijnmakers en -maaksters uit Zuid-Afrika krijgen meer aandacht dan Jean Smit van Damascene, maar er zijn er maar weinig...
Wijnbreinbrekers: GFV en GLRV
Grapevine Fanleaf Virus (GFV) en Grapevine Leafroll Virus (GLRV) zijn slechts 2 van de 86 virussen die gevonden zijn in...
Wijnbreinbrekers: Wortelstok
De wortelstok is het onderste deel van de druivenplant, waaraan de wortels zitten. De term zou helemaal niet bestaan indien...
Wijn voor Europese smaak – Bordeaux 2021
Voor Bordeaux was 2021 een jaar met hindernissen. Vorst in het voorjaar en veel regen aan het begin van de...
Wijnbreinbrekers: Aanzuren
Aanzuren is een correctie van de most of de wijn. Het wordt niet alleen gedaan voor de smaakbalans van de...
De groei van de wijnbouw in Wallonië: krachtiger dan ooit (deel 1)
De wijnbouwoppervlakte in België wordt razendsnel groter. Dat is in niet geringe mate te wijten aan intense groei in Wallonië....